Около 3000 души и тежка механизация ще блокират София в понеделник

0

Около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни превозни средства се очакват в понеделник сутрин на протеста на браншовата камара „Пътища“ в центъра на София.

Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба от 30 лв., тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на ГД „Национална полиция“. Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протеста, уточни той.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 – строителна техника, които от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Първоночлният сборен пункт ще бъде в 6.30 ч. при „Враня“. Тежката техника ще бъде разположена в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. Около 07.15 – 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. „Цариградско шосе“ и после по бул. „Цар Освободител“ и ще бъде паркирана на крайната точка – в отсечката на бул.“Цар Освободител“ и ул. „Раковски“.

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл.“Александър Първи“.

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

СДВР е създала необходимата организация за безпроблемното преминаване на механизацията към протеста. Ще бъдат ангажирани всички сили на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция на СДВР“ за нормалното протичане на мероприятието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече