Не, не е нелепа шега: Ицо Хазарта канен от ПП за образователен шеф

0

Образователните проблеми ще нищи рапърът Ицо Хазарта като бъдещ депутат от Продължаваме промяната, обяви нейният съпредседател Кирил Петков. Но уточни, че не Петров би поканил за образователен министър, а досегашния – в служебните кабинети на Стефан Янев проф. Николай Денков. 

Петков разкри, че двамата с Хазарта се разбрали за съвместни действия покрай разговор за децата – и двамата бащи на 3 дъщери. „Винаги съм усещал в песните му, че има една грижа, не просто: „Този свят не го искам“, а посока за промяна. И му се обадих без идея какво би станало от този разговор, но разбрах, че него наистина го е грижа за децата, за бъдещето на България“, уточни Петков пред „Свободна Европа“. 

Водачът в Плевен на ПП е Иван Димитров – ултрамаратонец, четящ по думите на Петков, по 1000 страници на ден и земеделец по образование. Във Велико Търново първенец пък потвърди, че е архитект Йордан Терзийски, който е бил в харвардския проект на Асен Василев и Петков. „Иван от Плевен е гений“, обяви още Петков. 

„Аз и Асен вярваме, че за да си независим, не може политиката да ти е кариерната мечта“, каза ексминистърът. 

Петков уточни, че лидерът на ПП „Волт“, с чиято регистрация ПП отиват на парламентарните избори Настимир Ананиев, отива на трето място в столична листа с кандидат-депутати. 

Константин Бачийски, лидер на СЕК (другата партия мандатоносител – б.р.), пък ще е в бургаската листа, като лично Петков го е посочил. 

Попитан за програмата на „Промяната“, харвардският възпитаник уточни, че до дни се чака публикуването й, заедно с уебсайта на бъдещата партия. 

По отношение на името на Николай Събев, директора на куриерската фирма „Еконт“ и думите на Петков, че само той разполагал с данни, полезни за ПП, днес той внесе яснота, че не става въпрос за лични данни, а за справки кои области са най-развити и активни икономически. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече