Илияна Йотова с апартамент за половин милион

0

В просторен апартамент в столичния квартал „Изток“ живее Илияна Йотова, която отказа да се премести в резиденция „Бояна“ още в началото на мандата си като вицепрезидент. Преди дни тя и Румен Радев отново бяха издигнати като кандидатпрезидентска двойка от инициативен комитет за предстоящите на 14 ноември избори.
Докато Радев се шири в правителствената вила „Калина“ заедно с жена си Десислава, Йотова споделя апартамент от 170 квадрата със своя съпруг – блестящия ортопед проф. Андрей Йотов.

Всъщност жилището, чиято пазарна цена в момента надхвърля половин милион лева, е собственост на мъжа на Илияна. Той го наследява от своя баща, който навремето е бил дипломат. Огромният апартамент се намира на 9-ия етаж на един от блоковете на бившето БОДК, на няколко преки от кино „Изток“. Очевидно спокойният столичен квартал е привлекателен за политическия ни елит, тъй като съседи на Йотова там са Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Във въпросното жилище вицето на Радев и бивше острие на БСП се нанася веднага след сватбата им с Андрей. Обитават го вече 36 години, като са го ремонтирали и пригаждали за нуждите си многократно.

Първоначално го споделяли с родителите на лекаря, после се появил и синът им Марин, който до завършването си също живеел при тях. Колкото и да бил пълен домът, пространството стигало, защото апартаментът на Йотови разполага с обширен хол, кухня, детска стая, две спални, кабинет. Всичко в апартамента – мебелите, настилката, стените, е решено в топли есенни кафяви и оранжеви цветове – любимите гами на Илияна. Синът им Марин се изнесъл от детската си стая, когато завършил първо УНСС, а после магистратура в Англия. След това заживял в свое жилище с приятелката си Кристияна, която миналата есен му стана и законна съпруга на пищна сватба, състояла се в 5-звездния комплекс „РИУ Правец“.

За разлика от други политици вицепрезидентката няма дълъг списък с имоти. Според декларациите пред КПКОНПИ тя не притежава имущество на свое име. Големият апартамент се води на съпруга ѝ, който през миналата 2020 г. наследява безвъзмездно и друго жилище в София с доста по-скромна площ от 64 квадрата. Семейство Йотови не влагат спестяванията си в недвижимо имущество и предпочитат да държат парите си в банкови сметки. Илияна има три такива – в първата държи 50 хиляди евро, или 100 хиляди лева, във втората – 10 бона, а в третата – 20 хиляди евро, или 40 хиляди лева. Сумарно спестяванията ѝ възлизат на 150 хиляди, което е в пъти по-малко от тези на съпруга ѝ. На влог той е внесъл 505 хиляди лева. Във втора сметка държи 52 хиляди евро, а в трета още 50. В левове имането му е равно на над 700 хиляди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече