БСП вкарва в парламента пациент на наркокомуна

0

Експерт по наркотиците, и то от най-висок клас, е на път да вкара БСП в Народното събрание, разкриха пред „Уикенд” скандализирани социалисти от Плевен. Става дума за Стефан Бурджев, който чрез личното застъпничество на шефката Корнелия Нинова се е вмъкнал на избираемото второ място в листата. За него в Плевен упорито се говори, че в миналото е бил в наркокомуна, заради невъзможността дапреодолее своята зависимост. Факт, който Бурджев предпочита да спести на избирателите, но самият той е споделили това и то не веднъж пред партийните си другари в града.

Плевенски социалисти подозират, че и престоят в комуната не е успял да му помогне напълно. С продължаващата зависимост към наркотици, партийните му другари си обясняват честите и резки промени в настроенията на Стефчо. „Особенно активен е късно вечер. Често звъни на познати по телефона за да ги заплашва”, разказа социалист.


Пред партийни другари той споделял и други любопитни моменти от своята бурна младост. В неформална обстановка Бурджев разказвал, че преди десетина година е разследван за палеж. Заради чистото му съдебно минало прокурорите не му повдигнали обвинение, а казусът минал като административно наказание с глоба. Буйният социалист имал и други криминални регистрации в полицията, но всичко остава до там. В града обаче намекват, че трябва да е много благодарен на покйния си баща, който знаел как да вади сина си от скандалите и разправиите с полицията и прокуратурата. Бащата направил милиони от земеделие, а след смъртта му богатството е наследено от амбициозния Стефчо. Той започва да харчи ударно, за да задоволи своята амбиция за партийна кариера. Не се наемаме да твърдим с категоричност, но според слуховете слабо известният в областта младеж събрал хиляди преференции на изборите през юли, като за целта изхарчил 200 000 лв. за „правилната агитация”.
Днес той е прочут в партията си с джипа, също за над 200 000 лв., който паркира често пред централата на „Позитано”.


Плевенски социалисти казват, че бурната младост на Бурджев е известна и за елита на Столетницата.

Реакция няма, защото приятно изглеждащият млад мъж е спряган за любимец и лично протеже на шефката Корнелия Нинова. Именно благодарение на нея той вече изкара един 4-годишен мандат в парламента, а наскоро бе избран и за секретар на изпълнителното бюро на партията. Без обаче да има кой знае каква професинална биография.
Негови другари се кълнат, че до 2017 г. когато става депутат, той никога не е работил на трудов договор. Това не му пречи да впише в биографията си, че има над пет години опит в сферата на медиите и интернет комуникациите. Зад гръмките фрази се крие нещо доста семпло – Стефчо притежава маргинален плевенски интернет сайт. Той естествено е пълен с позитивни новини за БСП и множество интервюта с него самия.
Благодарение на своята закрилница Корни, господинът си гарантира и място в следващия парламент. Не и без скандали преди това. На областната партийна конференция, която по устав има право да реди листите, той е сложен на четвърто място. Напук на всякакви правила при утвърждаването от „Позитано” го преместват втори.
За скандалната подмяна плевенчани обвиниха лично лидерката Корнелия Нинова и я призоваха да спре да се изживява като диктатор. „Не може да преодолеем режима на Бойко Борисов, ако и в нашата партия има председател, който си служи със същите диктаторски методи” – написаха те в своята декларация.
Още две протежета, много близки до сърцето на другарката Нинова се уредиха с избираеми места. Бившият пиар на ЦСКА – хубавецът Иван Ченчев, когото жълтите медии дълго спрягаха за емоционално близък до Нинова, без да имат никакви доказателства, е отново е водач в София-област.


Друг спряган за секс символ в Столетницата – автомобилният състезател Крум Дончев, е начело в списъка за Габрово.

Той също беше спряган за гадже на лидерката, преди да изгрее звездата на Калоян Методиев, но публично отрече такива непристойни подмятания.


В Русе пък имат друг проблем. Там Корнелия Нинова е поставила на второ място Нона Йотова. Нищо че според вътрешните правила от „Позитано” могат да определят само водачите на листи, а останалите места са запазени за местни кадри. При това тяхната подредба се определя от областната партийна ядка.
Правилата са нарушени в частния случай на Нона Йотов, поради неистовото й желание отново да е парламентаристка. Преценено било, че Крум Зарков, като водач на листата, ще я издърпа. Тя самата побърза да заяви: „Този прекрасен град е бил винаги мой пристан и втори дом”. Запознати с нейния бит обаче се чудят – нали до вчера се кълнеше, че Банско е нейният втори дом.
В Перник в листата на социалистите има само двама мъже – водачът Стоян Мирчев и строителният предприемач Петър Първанов. Запознати казват, че там така и не се намерили други господа, мераклии да станат част от масовката, след като е ясно, че нямат шанс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече