Кирил Петков мами с реклама с Опра Уинфри

0

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков продава веганските си хранителни добавки, ползвайки неправомерно като рекламно лице Опра Уинфри. Разкритието направи Plovdiv-online след проверка на сайтовете, които продават хранителните добавки на фирмата на възпитаника на Харвард.

Разглеждайки сайтовете, продаващи продукти на Петков, се натъкнахме на невероятна реклама – самата Опра Уинфри рекламира на корицата на списанието си The Oprah Magazine, бактериалните хапчета на Кирил Петков, пишат от Plovdiv-online.

Опра Уинфри е една от най-влиятелните и богати жени в света, милиардерка, и изглежда меко казано странно да стане рекламно лице именно на “хапчетата” продавани от Кирил Петков, се посочва в статията.

Разглеждайки реклами в български и английски сайтове на продуктите на Петков, се вижда разлика в реклама на първа страница в списанието The Oprah Magazine – нескопосани Фотошоп копи-пейст колажи със самата Опра. В българските реклами с Опра, които се виждат от сайта на Петков, изработилите колажа не се притесняват да крият цели текстове от корицата на The Oprah Magazine, установява проверката на медията.
Това, което е очевадно от двете изображения на една и съща корица на броя на The Oprah Magazine е, че върху тях е монтиран колаж с бактериалните хапчета на Кирил Петков като дори местата се различават.

Че Опра Уинфри е рекламно лице на хранителна добавка, която произвежда една от фирмите на Кирил Петков, се хвали и самият той. Бизнесът на Киро Харварда е в продажба на стоки тип ВС телешоп търговия с висока добавена стойност и главно чрез реклама – зарибяване на потребители от дистанция (екран, дисплей).

Петков е известен с това, че има бизнес свързан с “веганско” производство на редица хранителни добавки на основата на известната от поне 100 години бактерия Лактобацилус Булгарикус, се съобщава още в разследването на Plovdiv-online. От там отбелязват, че е особено интересен фактът, как въпросните добавки се рекламират единствено в български сайтове, липсват такива в САЩ, както и Канада. В сайта на добавката се рекламира също, че добавката е преминала клинични тествания от харвардски учени, съвместно с лекари от ИСУЛ.

Преди месец столичен седмичник писа, че бизнесът на Кирил Петков с пробиотици е базиран на маркетингови лъжи, позовавайки се на микробиолог. Според публикацията, бактерията, която Петков твърди, че баща му е изолирал от кокиче, всъщност е най-обикновена с неясен произход, изолирана от българско кисело мляко.

„Веганският му пробиотик съдържа лактоза, тъй като бактериите растат в млечна среда. Това означава, че продуктът му по никакъв начин не е вегански.

Петков твърди и друго – че неговите бактерии растат в сок от морков, но всъщност към бактериите, които са отгледани в мляко, той добавя морковен екстракт. Голямата активност или броя живи микроорганизми, които пише на опаковките, са в пъти по-малко. Капсулите на неговият пробиотик съдържат минимално количество добри живи бактерии, а остатъка е набухватели и морковена прах от Китай. Металните му опаковки, в които държи и продава капсулите, са внос от Китай и са купени от фабрика, която основно произвежда декоративни кутии за бутилки водка. Може би дори са опасните за здравето, тъй като не покриват нито един фармацевтичен стандарт“, цитиран е неназован поименно микробиолог.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече