Бойко Рашков: Вероятно Пеевски е необходим с финансовите си възможности на ДПС

0

Политическата наглост на някои лидери надминаха всякакви граници, да се отрича очевидното, че те купуват гласове, аз мисля, че българите трябва да знаят преди изборите които предстоят, кои са рекордьорите по купуване на гласове. Тези рекордьори са известни, аз няма да кажа някоя тайна. Ясно е, че тези, които разполагат с най-много финансов ресурс, те са и замесени в купуването на гласове. Това са ГЕРБ и ДПС. Това е показало нашата статистика. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на 7/8 ТВ.

„Цялото общество знае, че се купуват и продават гласове у нас. Не се пропуска да се отбелязва, че „купуването и продаването на гласове е престъпление”. В същото време не са били предприемани никакви действия в посока разкритие и наказване на тази тип престъпност. Обяснението е в нашите политици. Онези, които купуват гласове, плащат за това , българинът да гласува не за това, което иска, а за тази партия, която му плаща, което е унизително“, обясни Рашков.

„Разширихме и проверката върху журналиста Димитър Кенаров и доказахме, че върху него е приложено безспорно насилие. МВР беше направило всъвъзможното, за да прикрие насилието срещу Кенаров“, допълни още министърът.

Относно кандидат-депутата Делян Пеевски той коментира, че неговата кандидатура е провокация към политическия морал. „Представителите на ДПС оспорват какво е направил Пеевски, за да има санкции по закона „Магнитски“. Ние сме предприели мерки като държава, за да отговорим на този закон. Същият този човек се появи като кандидат-депутат във време когато стотици журналисти извадиха информация за офшорни фирми. Той беше поканен на разговор в ДАНС, за да се извлече първоначална информация за самия него. Доколко е морално в парламента като народен представител да бъде човек, към когото тегнат много жестоки обвинения. Вероятно е необходим с финансовите си възможности на ДПС. Вероятно става въпрос за обръчи от фирми, вероятно той е свързан с един от тези обръчи“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече