Ново безумие: Правителството налага частичен локдаун за неваксинираните

0

„Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се реши за въвеждането на локдаун“, това обяви зам.-здравният министър д-р Александър Златанов пред NOVA.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

„Имаме 7000 души в лечебни заведения. Вече имаме почти над 600 в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 за интензивни грижи. Към момента според необходимостите поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни той.

Златанов уточни, че от Министерството на здравеопазването имат готовност да увеличат броя на интензивните легла, но за сметка на други дейности:

„Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.

Относно зеления сертификат, д-р Златанов беше категоричен, че от ведомството нямат никакво намерение да се отказват от взетите мерки.

По думите му те са въведени напълно адекватно и в правилния момент.

„Депутатите в новия парламент трябва да влязат в пленарната зала със зелен сертификат“, коментира още зам.-министър Златанов.

Той призна, че към момента здравните власти не са мислили за мярка, отнасяща се до народните представители, но добави:

„По всички правила, личното ми мнение те задължително трябва да имат такъв сертификат, защото става въпрос за струпване на много хора от различни краища на страната на едно място“.

„След като се въвеждат мерки, които са еднакви за всички в страната, трябва да важат и за тях“, допълни д-р Златанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече