„Демократична България“ е готова да управлява с БСП

0

Тъмносиньо брожение срещу Атанас Атанасов плъзна в редиците на БСП, научи „Галерия“ от редови членове на софийската организация на партията в район „Възраждане“.

 Причината е омекването на съпредседателя на „Демократична България“ за участие в общо правителство с БСП след изборите.

 Въпросът е обсъждан с партньорите от „Да, България“ и „Зелено движение“, които също били склонни да участват в голям кабинет с „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и „Изправи се. БГ! Ние идваме“, ако последните влязат в парламента.

В няколко публични изяви Атанасов намекна, че ще говоря с червените за коалиция, но не иска участието на хора от Държавна сигурност в изпълнителната власт.

Такива в редиците на БСП обаче са останали единици, а имената им не са обсъждани за министри, твърдят от червената централа.

 От разговорите на партийни събрания станало ясно, че ДБ ще се примири с червени експерти в евентуален коалиционен кабинет, но ако той е съставен с техен мандат или връчен на „Продължаваме промяната“.

От ДСБ вече са подготвили почвата сред избирателите си от централните райони в София, където вземат най-много гласове.

От социологическите проучвания вече става ясно, че без подкрепа на Столетницата няма как да има кабинет на така наречените протестни партии.

БСП е новият балансьор в политиката и по-добре да са на наша страна отколкото при ГЕРБ И ДПС, казват от Демократична България. По-младите представители на общността не виждали проблеми в сътрудничество с БСП за разлика от твърдите антикомунисти, които са по-възрастни и не били склонни да променят мисленето си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече