Резиденцията на Румен Радев с ремонт за 3,5 милиона

0

 Мащабен ремонт на стойност над 3 милиона лева е на път да бъде направен в резиденция Бояна, където Румен Радев и жена му Десислава живеят в охолство вече пет години.  През октомври е пусната обществена поръчка за извършване на реконструкция и модернизация на дом No. 3 на метри от правителствения комплекс в полите на Витоша.

Президент и съпругата му обитават известната вила „Калина“, която се простира на повече от 400 квадрата. Описанието на обществената поръчка уточнява за какви точно дейности  ще бъдат харчени прогнозните  3 477 060 без ДДС и е приложен дори чертеж на проекта. Става дума за извършване на основен ремонт на покрива, изграждане на помещения, подмяна на  дограма, топлоизолационни дейности, изграждане на структурна кабелна система за  видеонаблюдение, контрол на достъпа, гарантирано електрозахранване и други.

През 2018 година в свое интервю пред Мартин Карбовски първата дама Десислава Радева изрази негодуванието си от обстановката във вилата, че вътре всичко било старо и тя не е настоявала да се правят ремонти. Три години по-късно очевидно е сменила мнението си, писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече