Натискат Стойчо Кацаров да подаде оставка

0

Президентът Румен Радев бил бесен на здравния министър Стойчо Кацаров и даже обмислял смяната му, научи „Уикенд”. Срещу медика, който в началото на пандемията се изяви като антиваксър, има сериозни настроения в цялото правителство. Срещу него е и служебния премиер Стефан Янев.

На Кацаров било подсказано, че е най-добре сам да подаде оставка, тъй като Радев е в кампания и не можел да го уволни и да назначи друг на мястото му. На този етап обаче доктора се противял и отказвал сам да си тръгне.
При положение, че Кацаров все пък бъде склонен да подаде оставката си, здравното министерство щяло да бъде поето от д-р Александър Златанов, който е заместник-министър. Златанов е бивш директор на РЗИ в Софийска област и има опит в това как да осъществява здравен контрол за спазване на противоепидемичните мерки. В началото на седмицата Румен Радев публично нахока Стойчо Кацаров на извънредно заседание.

Според източник на „Уикенд”, още при реденето на втория служебен кабинет премиера Стефан Янев настоявал за друг здравен министър. Тогава обаче Кацаров бил оставен на поста си като жест към „Демократична България” въпреки че откровено се проваля.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече