Мая Манолова с видения за четворна коалиция

0

Решението на Конституционния съд (КС) има твърде остър политически привкус, постановено 2 седмици преди изборите.КС се е втренчил в буквата на закона и изцяло е пренебрегнал буквата на закона. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова нюз лидерът на „Изправи се.БГ” Мая Манолова.

„Този текст е написан специално, за да попречи на проф. Чирков да влезе в политиката. Този текст е правен срещу определена личност и сега в момент, в който толкова българи имат двойно гражданство и живеят зад граница, КС загърби духа на българската Конституция. Още повече, че самият Петков е действал добросъвестно.

Това е един архаичен текст и много жалко за КС, че влезе в този улей”, каза още тя.

„Кирил Петков беше много успешен министър. Той е един от министрите, които смело продължиха сигналите от Комисията за ревизиите. Ясно е, че срещу него щеше да има отпор от страна на статуквото и на мафията.

Ние, от ИБГНИ, ще внесем предложение за промени в Конституцията. Тази несправедливост спрямо българските граждани трябва да бъде премахната”, подчерта Манолова.

„Вратата за изборни манипулации е широко отворена и е важно да се види кои партии гласуваха за това Секционните избирателни комисии да броят разписките. Това са БСП, ГЕРБ, ДПС и ИТН. Те сложиха кръст на машинното гласуване.

Зная какво беше мнението им преди месец. Какво се промени, че се разбраха?

Това решение според мен показва, че изборът, който ще направят и БСП, и ИТН къде да се присъединят, изобщо не е предрешен“, каза още лидерът на „Изправи се.БГ”. 

„Ще обжалваме решението на ЦИК да се броят всички разписки на изборите на 14 ноември, защото с това решение напълно се обезсмисля машинното гласуване и се отваря широко вратата за кражба на гласове“, категорична бе тя.

Според нея разписките от машините не са пригодени за ръчно броене. Тя е на мнение, че е важно да се види кои партии са гласували за това решение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече