Бившият репортер на „Алфа” Пело Кръстев: Волен ме наби, нарече ме „нещастник“, лай*о“ и „глупак“

0

В навечерието на изборите  у нас напрежението между политиците ескалира с такава сила, че е на път да измести основната тема – пандемията от Ковид-19 и рекордно високата смъртност. Водени от желанието си за власт, млади и стари „комити” влизат не само в словесна война, но и в ръкопашен бой. Както в случая със 17-годишния Пело Кръстев, бивш стажант-репортер на телевизия „Алфа”, намираща се под шапката на партия „Атака” и настоящ стажант в конкурентната „Скат”, дирижирана от „обединения патриот” Валери Симеонов. Кръстев твърди, че на 17 октомври посред бял ден е бил шамаросан от Сидеров в присъствието на свидетели, които вместо да се намесят, снимали клипове с мобилните си апарати.

Младежът се свърза с репортер на „Уикенд” и поиска право на отговор по повод публикация от бр. 42 на вестника, озаглавена „Президентските избори – последни за Волен Сидеров”, където пише, че е имало спречкване между националист №1 и тийнейджър пред столичния хотел „Ле Фльор” на булевард „Витоша”. Именно Пело бил описаният млад мъж, подал жалба в Първо РПУ. Той пожела да сподели от първо лице истината за „шамарената фабрика”, която го „пратила” в съдебна медицина, а след това в „Пирогов”, където лекарите му сложили шина на врата.
„Беше неделя, късен следобед, прибирах се към вкъщи. Стигнах до ресторант „Ле Фльор” и там видях Волен Сидеров, Десислав Чукоов и три млади момичета. Познавам ги, защото близо година бях стажант-репортер в „Алфа”. Имената им не мога да кажа, защото не зная какъв е социалния им статут. Със Сидеров се познавам от 2020 г. Докато работех в телевизията, отразявах протестите. Искаха лице, което да не бъде толкова разпознаваемо. Напуснах в края на 2020 г. От тогава нямам нищо общо с Волен и „Атака”. Чували сме се, за да уточним някои неща. След като ме видя, той излезе и ме хвана за лявата ръка и започна да ме разпитва: „Ти, срещу мен ли работиш, бе?! Какво правиш тук?!”. Обясних му, че нямам нищо против него и че никога нищо против не съм правил. Исках да си тръгна, но против моето желание той ме вкара в ресторанта при Чуколов и момичетата”, разказва Пело Кръстев.
Той твърди, че в ресторанта е започнал побой над него. „Сидеров започна да ме удря по лицето с шамари. Удари ме с коляно в корема и буквално ми извади въздуха. Доста силен беше ритникът му. Налагаше ме по лявата част на лицето. Успя да ми разцепи устната. Доста ме заболя. По-късно ме шиха в „Пирогов”… Ударите бяха придружени с фрази: „Мен ли ще следиш?”. Не разбрах, защо е решил, че го следя. Наоколо се носеше миризма на алкохол, очите му светеха…”, описва ситуацията тийнейджъра-репортер.


Той уточнява, че в ресторанта нямало други посетители. Поради тази причина нямал свои свидетели на боя. Нямало кой да потвърди думите му, че е бил бит.


„Бях сам на булеварда, просто се разхождах. Баща ми ме видя 20 минути след побоя и ме заведе в „Пирогов”. Вярвам в органите на реда и ще искам случаят да се изясни. Предполагам, че те са запознати с личността на Сидеров и знаят, че това не му е за първи път. Правил е подобни неща и с други хора. Той в момента е кандидат за президент и вероятно това го пази по някакъв начин, има имунитет. Но ето че имунитета на Боян Расате бе свален за подобно вандалство – защо и на Сидеров не се снеме? Надявам се, че след изборите прокуратурата и полицията ще се захванат на работа. Вероятно ще бъде разпитан и да се разбере истината. Аз я зная и ви я казах, защото искам да я чуете от мое лице, а не преразказана от други хора, по друг начин. Финансови претенции към момента няма как да имам, защото нищо не е ясно. Прокуратурата ще реши какво ще се случи за напред. Имам медицинско свидетелство и синини по главата”, допълва Пело Кръстев.
„По време на побоя в ресторанта, Волен ме дръпна на един диван в ресторанта. Седеше срещу мен. Извади си телефона от джоба и започна да ме снима. Разкопча ми ризата, за да провери дали записвам. Смяташе, че по тялото ми има микрофони. Разгледа ме щателно… Обиждаше ме през цялото време с думите „нещастник”, „лайно”, „глупак”, „бърсал съм ти гъза, защо така се обръщаш срещу мен?”. Докато ме биеше извръщах глава, за да видя какво се случва на масата на Волен. Охраната му си говореше със сервитьора. Никой не се опита да го спре, нито да му каже нещо. Чуколов продължаваше да си говори с момичетата. Записваха с телефоните си какво става. Предполагам, че са се надявали да отговоря, а след това кадрите да се манипулират и аз да бъда изкаран агресор”, споделя 17-годишният Пело пред „Уикенд”.


Докато текъл огледа за микрофони, дошъл полицейски екип. Момчето предполага, че служители от хотела са уведомили ченгетата за свадата.


Пело Кръстев е категоричен, че по никакъв начин не е провокирал атакиста. Дори напротив, бил му благодарен за шанса да се учи и да трупа опит в журналистиката. Бил благодарен и че по време на побоя не намерил смелост да отвърне на ударите. Допуска, че ако е изтървал нервите си, компанията така щяла да нагласи нещата, че да излезе как той напада Волен, а не обратното. Гледал да се отбранява, доколкото възможностите му позволявали.
Кръстев опитвал да се отскубне, но не успял. Волен, макар слаб и нисък на ръст, бил физически много силен. Лесно успял да го вкара в един от ъглите на заведението. Там, освен шамарите по лицето, нанесъл и каратистки удари в задната част на главата. От техническите умения на Сидеров ставата на челюстта на Кръстев била леко разместена. Получил и комоцио, не се чувствал добре и няколко пъти му прилошавало, докато чакал да му сложат шина в „Пирогов”.

Единственото логично обяснение за ударите Пело вижда в стажанската му работа за телевизия „Скат”. До момента няма подписан договор с медията, защото няма навършени 18 години. Той допуска, че Сидеров, който не бил в добри отношения със собствениците, е научил за новата му месторабота и това е провокирало гнева му.
Пред дошлите полицаи Сидеров обяснил, че в последно време живее в хотела и за това се пази от всеки, които би могъл да бъде заплаха за него и семейството му. Пело пък напуснал „Алфа”, защото плащанията към репортерите не били редовни…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече