Борисов не спи: Готвят 200 000 фалшиви гласа за Радев

0

Екс премиерът Бойко Борисов оргазизира импровизиран брифинг пред складовете на фирма „Карго партнер“, където се съхваняват машините за предстоящите избори. Лидерът на ГЕРБ предупреди за очаквани крупни изборни манипулации.

„Получихме информация, че заедно с машините, които са сертифицирани, тук се помещават и такива, които не са. Не се знае какво има в тях – дали вече няма набити резултати за конкретни политически сили. До колко тези машини не са подменени, не се знае.“ Това заяви Тома Биков от ГЕРБ по време на извънредно включване от складовата база в София, ул. “Подп. Васил Златарев” 44А. 
 

„Това е огромен скандал, защото има постъпили писма от ЦИК до ДАНС и не са предприети мерки от органите на вътрешните работи и и ДАНС, които трябва да охраняват машините. Те знаят за тези 228 машини и въпреки, че Бойко Рашков всеки ден дава пресконференции, не коментира това“, каза още той. 

„Искаме да отворят склада, да проверим дали тези 228 машини са тук и след това много ясно да бъде обяснено каква е била целта на съхраняването им и каква е целта на това мероприятие“, допълни Биков. 

„Целта е „Костинброд“ 2 по това, което виждаме. Никой не знае защо се налага да има такива машини. Този брутален цинизъм, с който министерство на вътрепните работи, изисква Бойко Рашков да дойде заедно с шефа на СДВР, шефа на ДАНС и шефа на ЦИК. Както вотът беше подменен на изборите юли месец, това се случва и в момента. Ние няма как да знаем какво налага тези машини да са скрити и да се допоръчват и вече да не знаем какво има инсталирано в тях“, допълни Георг Георгиев. 

„Дойдохме малко по-рано, защото знаем, че информацията, която сме получили може да получи и самото МВР. През последния един час видяхме коли на жандармерията, полицаи, които дойдоха, камион на DHL, дали машини или нещо друго беше натоварено в него. Ние ги снимахме. Може после да се провери, ако случайно тези машини ги няма. От ЦИК са питали какво правят тези машини тук“, каза още Биков.  

В същият момент, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна с мръсна газ и слезе бесен от автомобила си. 

„Какво стана? Хванахме ги? Какво да ви разкажем. Така, искаме да ви помолим да влезе вътре и да проверите. Ние твърдим, че склада, в който трябва да се съхраняват платените от данъкоплатците машини има 228 машини повече. Когато искахме да се броят контролните сметки, една партия се врътна. С тези машини могат да правят каквото си искат. Само да не излязат с номера, че са за Грузия, Албания или са за допълнителни части. Те нямат работа тук, какъвто и да е случаят им“, каза лидерът на ГЕРБ. 

Той изтъкна, че има свестни хора в ЦИК, на които им е направило впечатление, че на фона на всички бели машини, са докарали 228 черни.

„Искат всичко да е в услуга на Румен Радев. 228 хиляди гласа да минат за Румен Радев. Какво е изпратено в чужбина? Ние не знаем“, каза още Борисов. 

„Говорим за машини за гласуване, а не за плод и зеленчук. Докарали същите машини, същия софтуер, абсолютно идентични, същите са. Самият ЦИК не знае какво правят тези машини тук“, обясни Борисов.

„Ние смятаме да спечелим тези избори и трябва да задаваме въпроси, за да получим отговори“, заяви Томислав Дончев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече