Кирил Петков си прави реклама със смъртта на Боян Петров

0

Прави ли си реклама Кирил Петков на гърба на загиналия алпинист Боян Петров? Този въпрос стана доста актуален в последните няколко седмици, след като стана ясно, че съвсем скоро ще излезе документален филм за алпиниста.

Премиерата на „Отново съм тук“ е планирана за 29 ноември в рамките на „Киномания“, а от 3 декември ще се завърти по кината. През октомври обаче, точно в разгара на предизборната кампания, беше пуснат трейлърът на лентата. Случайно или не, в голяма част от краткото рекламно клипче участва не кой да е, а самият Кирил Петков.

Лентата „Отново съм тук“ е режисирана от все още не толкова добре познатата Поли Генчева, чиято идея е да разкаже за живота и работата на Боян Петров, като показва и опита му да изкачи Шиша Пангма, където, уви, намери смъртта си. Официално Кирил Петков няма нищо общо с идеята и създаването на лентата.

Боян Петров
Снимка: Фейсбук

Подозрително обаче е участието му в самия филм, както и в промотирането му. Бившият служебен министър е показан така, сякаш той е другият важен човек след Боян Петров. В трейлъра на лентата Петков присъства в редица епизоди от спасителната операция на алпиниста. Участва и като глас зад кадър, обяснявайки за организацията и самото протичане на операцията. Доста по-малко екранно време, поне в трейлъра, получава баща му Петко Петков, който всъщност е бил учител на Боян. Така зрителят остава с усещането, че бившият икономически министър е изиграл съществена роля в мащабната спасителна операция и без него тя едва ли не не би могла да се осъществи.

„Галерия“ научи, че нито жена му Радослава, нито синът му са участвали в процеса по създаването на филма. Всъщност Радослава поискала да се свърже с режисьорката и продуцент Поли Генчева, за да разбере повече за идеята й и евентуално да допринесе за сценария и фактологията, но опитите й ударили на камък. Меко казано, е странно роднините на алпиниста да бъдат изолирани от създаването на филма, още повече че жена му Радослава участва активно в организирането на спасителната акция по издирването на Боян, както и при създаването на дарителска сметка за събиране на пари за операцията.

Между другото, преди седмици Радослава влезе в остър конфликт с Кирил Петков. Жената на загиналия алпинист го обвини в лъжа, тъй като от дълго време икономистът си приписва заслуги за издирването на Петров в Хималаите. „Здравейте, единствен проблем е, че не са организирали и платили тези хора, най-малкото защото беше силно политическа акция, а те не са имали властта да направят нещо и не е редно и честно спрямо истинските хора, които свършиха тази нелека задача, да се толерират лъжи. Няма как да съм в грешка тъй като сметката за спасителната акция платих аз“, написа Радослава, като уточни, че в операцията са се включили много други хора, но никой от тях не се опитва да си прави пиар с това и имената им даже не са известни.

Източник: в-к „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече