Бойко Рашков пие от сутринта

1

МВР шефът обръща по половин литър ракия, всяка есен му доставят 500 бутилки мелнишко червено вино

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков отново се е върнал към чашката напук на уверенията на близките му, че от няколко месеца не е близвал алкохол. Подчинени на 68-годишния МВР шеф разказаха пред „Уикенд“, че Рашков стартира с алкохолния си маратон още от 10 часа сутринта, когато секретарката в кабинета му в централата на МВР на „Гурко“ №23 му носи първата чаша уиски.

Според подчинените на Бойко Рашков, служебният им началник имал строг и натоварен график, като работния му ден започвал още в 7,30 часа сутринта. Тогава МВР шефът получавал сводки за всички проведени и планирани през следващите 24 часа полицейски акции, след което провеждал дълги телефонни разговори със свои доверени лица от върховете на МВР. Твърди се, че сред неформалните ежедневни съветници на Рашков и то не само по отношение на Пловдив и региона е скандалният президентски секретар Пламен Узунов, който също беше министър на вътрешните работи в служебното правителство на Огнян Герджиков.


„Рашков ежедневно се съветва с Пламен Узунов и с други полицаи от кръга на Румен Радев, след което спуска задачите на секретни оперативки. Основната му дейност през последния месец е свързана с разпореждане на полицейски акции срещу търговията с гласове. Той е поел и разследването за усвоените авансово пари по изграждане на магистрала „Хемус“. Очевидно работата му го напряга, тъй като посяга към чашката още преди обяд“, споделя подчинен на белокосия МВР шеф.


Според думите му, същинския алкохолен запой на Бойко Рашков започва по обяд, когато служебния вътрешен министър сяда да обядва. Макар да е на 68-годишна възраст, Рашков явно носи на пиене и изпива по около половин литър отлежала ракия всеки ден. Удивителното е, че не му личи.

„Той пие всякакъв алкохол – водка, уиски, ракия и червено вино. Все пак Рашков никога не е мъртво пиян, тъй като спазва желязното правило на пиячите никога да не се налива на гладно“, анализират го подчинените му в МВР.
Стари колеги на Бойко Рашков от съдебната система пък разказват, че бившият началник на Национална следствена служба всяка есен се сдобивал с 500 литра червено вино от Мелнишкия регион, произвеждано от негов близък приятел специално за него. Като истински тертеплия, Рашков изпращал на винаря си стъклени бутилки, в които да се съхранява гроздовия елексир, тъй като пластмасовите туби и бидони разваляли вкуса на виното.
Любовта на Бойко Рашков към алкохола не е тайна и за политическите му врагове, които остроумно го наричат „Бойко Чашков“. Наскоро бившият премиер Бойко Борисов иронизира една от полицейските му акции, обявявайки, че тя е била с „дъх на алкохол, любимата субстанция на Бойко Рашков“. Преди това пък го нарече „оня пияница” и възкликна: „На него му дай дамаджана!”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече