Румен Радев изостави майка си

0

 Румен Радев обърна гръб на майка си Станка и съселяните си в Славяново.

Кандидатът за втори президентски мандат пропусна да включи родното си село в предизборната си обиколка, макар навръх Архангеловден да бе в близки до него градове – Харманли, Хасково и Димитровград.

„Казаха, че който иска да го види, може да пътува до там“, споделиха местни хора. По време на кампанията му за първия мандат в Дондуков 2  националната обиколка започна имена от Славяново, а сега съселяните му се почувствали пренебрегнати и помежду си шушукали, че генералът е забравил откъде е тръгнал. Последно Радев присъства на храмовите тържества в селото си през 2019 година, оттогава се е появявал броени пъти, и то за да почете паметта на покойния си баща.

Овдовялата майка на Радев продължава да живее сама в семейната къща в Славяново. През лятото изкара шофьорска книжка на 81 години, за да бъде мобилна и да може самостоятелно да се справя в битов план, тъй като синът й няма  възможност да й помага. Станка отказала категорично да се премести в София, макар че Радев и сестра му Лозана да живеят в столицата.

Отдавна се говори, че между нея и втората й снаха Десислава тлее напрежение и двете не се спогаждат добре.

Доказателство за това е, че при всичките си посещение в годините като държавен глава в Славяново Радев винаги е бил сам без ген. Деси. Не така обаче стоят нещата с първата жена и майка на двете му деца  Дарина и Георги – Гинка. Станка е приятелка не само с нея, но и с нейната майка Добринка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече