Христо Иванов прецакал с 500 000 лв. Лозан Панов

0

Лидерът на „Демократична България“ саботирал финансово кампанията на кандидат президента си

500 000 лева, обещани, но недадени за кандидат-президентската кампания на Лозан Панов от лидера в „Демократична България“ Христо Иванов, са в дъното на емоционалната и „самоубийствена“ фейсбук изповед на доскорошният председател на Върховния касационен съд. В навечерието на изборите Панов публикува пространна „жалейка“ в профила си в социалната мрежа, в която обвини „Демократична България“ в предателство към избирателите й.

Според Панов предателството на „Демократична България“ ще се изрази в управление съвместно с БСП на Корнелия Нинова, която дала всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната система. В публикацията си Лозан Панов отправи обвинения и към лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, които според него му пратили шефът на НАП Румен Спецов да го сплаши. Лозан Панов твърди, че наскоро Спецов поискал среща с него, на която го информирал, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните актове за неговите доходи и тези на съпругата му. Панов стана обект на

серия от данъчни проверки,

след като през 2017 г. наруши закона и подаде имуществена декларация само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет, но не и пред Сметната палата. Финансовото благополучие на Лозан Панов и на втората му съпруга Елисавета повдига въпроси от дълго време, тъй като семейството разполага с имоти на стойност над 3 милиона лева.
Активисти на „Демократична България“ разкриха пред „Уикенд“, че емоционалната изповед на Лозан Панов има своите основания. Според думите им, доскорошният председател на Върховния касационен съд умишлено е бил оставен без никави средства за предизборната си кампания с решение на генерал Атанас Атанасов и Христо Иванов.
„Първоначалната уговорка беше „Демократична Българиа“ да предостави сумата от 500 000 лева за кампанията на Лозан Панов. Отделно трябваше да му се отпуснат 200 билборда от общо 1300-те рекламни пана в цялата страна, наети за изборите от „Демократична България“. Нищо от това не се случи, а Христо Иванов дори не разговаря с Лозан Панов и не му вдига телефона. Съмненията на съдията са, че той е подкрепен проформа от „Демократична България“ и че

политическото му бъдеще е пожертвано

умишлено от лидерите на дясната общност“, твърди функционер от „Демократична България“. Други активисти от дясното пространство пък са на мнение, че Христо Иванов не изпитва лична неприязън към Лозан Панов, а просто е скептичен към психическото му състояние.
Името на Лозан Панов бе обсъждано като кандидатура на десните и за президентските избори през 2016 г., но тогава лично Христо Иванов се възпротиви срещу издигането му, спомнят си паметливи политически наблюдатели. От разсекретена стенограма, появила се през април 2017 г. стана известно, че Иванов изпитва съмнения към съпругата на магистрата Елисавета Панова, квалифицирана от него като „Черен лебед” на сбирка с участието на Трайчо Трайков, Антоанета Цонева и медийния бос Иво Прокопиев.
Всъщност думите на Христо Иванов за Елисавета Панова се оказаха пророчески, след като стана известно, че втората съпруга на Лозан Панов се е сдобила с баровски апартамент в София, построен от „Артекс“, на съмнително ниска и навяваща на укриване на данъци цена. През 2013 г. съпругата на Панов купи чрез едноличната си фирма „Ганева 2000“ ЕООД апартамент от 173 кв. м. плюс гараж от 40 кв. м. за сумата от 81 000 лв. Според оценката на брокерите,

реалната стойност на ВИП имота

към онзи момент е била поне 500 000 лв.
Според съдии от Върховния касационен съд, сърбали попарата на Лозан Панов, неговата медийна изява е трябвало да се очаква, тъй като била в стила му. „Той открай време са възприема като жертва. Преди години, когато го избираха за председател на съда, Лозан си внуши, че е блъснат умишлено с автомобил на улицата, макар човекът, който го удари, лично да го закара до болницата с колата си. След това Панов си науми, че охранителите от НСО се опитват да го убият…“, спомня си съдия от касационния съд.
Според думите му, Лозан Панов не може да преглътне факта, че няма да стигне дори до балотаж на президентските избори и че с тези избори новостартиралата му политическа кариера приключва завинаги. Според проучванията на социологическите агенции двойката Лозан Панов – Мария Касимова-Моасе е четвърта по популярност след Румен Радев и Илияна Йотова, Анастас Герджиков и Невяна Митева, и Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. Това очевидно е породило нервния изблик на Лозан Панов, който до неотдавна с нелепите си очила изглеждаше като зъл учител по магия в колежа на Хари Потър.
От „Демократична България” признават неофициално, че са били буквално изнудени да подкрепят кандидатурата на Лозан Панов, издигната неочаквано от маргиналните организации „Правосъдие за всеки” и „Боец”. При това само дни след като Христо Иванов бе обявил, че най-вероятно десните няма да се явят с кандидат за президентските избори. Притиснати до стената, от ДБ нямало как да не дадат формалната си подкрепа за съдията, въпреки резервите си към неговото ментално състояние. Още в първите му тв интервюта, лъсна и тоталната несъстоятелност на Лозан Панов и липсата му на подготовка по редица важни теми.
Недоумение буди и факта, че пиар на двойката Панов-Моасе е Ивет Добромирова, която само допреди няколко седмици работеше за Васил Божков. Тя бе сред моторите на партията на хазартния бос „Българско лято”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече