Бойко Борисов се закани: Ще направя всичко, за да спра тази промяна!

0

„Аз ще направя всичко, за да спре тази промяна – безотчетното крадене в момента от няколко олигарси, свързани с тока и разбира се, под чадъра на служебното правителство, абсолютно замразени всички ифраструктурни проекти, няма пътища, в селското стопанство няма нито една помощ към никого, обричане на Севера и Северозапада на гибел, един „Вера Су“ го вадиха 35 дни и замърсиха Черноморието, в отбраната само пращат писма, нищо, подлъгват полицаите с някакви пари. Искаме да спрем промяната всеки понеделник да се тегли половин милиард и да не знаем за какво, и да ни се обяснява, че се изпълнява бюджет отпреди година и половина“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува – по традиция в училището в Банкя.

„Нали го актуализираха този бюджет? Като го актуализираш, спираш да говориш за предишния, той вече е нов. Защо тогава не взеха решение да изтеглят 3-4 млрд. лв. и да разберат българите за какво отиват тези пари. с цялото им нахалство са поръчали за утре още 500 млн. лв. да изтеглят“, каза още Борисов.

Той заяви, че броят на починалите у нас от коронавирус в последните 2 седмици ни поставя на първо място в света. „На първо място в света, не в Европа, не в Африка, и кандидати за президенти и министри обясняват, че се справяли добре с пандемията. В ден, в който имаше 20 починали го казаха. Мрът по болниците хората, това трябва да се промени“, заяви Борисов.

„Когато се управлява, не всяко решение е хубаво или лесно, затова трябва политическа воля и отговорност на политическа партия или на който и да е било човек“, коментира бившият премиер.

Той каза, че иска да продължи увеличението на учителските заплати, а в следващите 4 години двойно да скочат заплатите в армията. „Това са медицинските работници, в момента имаме действаща армия на бойното поле, наречено медицински работници. Ако се тегли такъв заем от половин милиард, кажете: „Половин милиард даваме на лекарите, на тези, на тези“, за да знаят следващите поколения българи какво ще изплащат. Тихомълком те изкривиха пазара на ценни книжа, ако теглихме този дълг, щяхме да сме на отрицателна лихва, а в момента ще плащаме и лихвите по тези кредити“, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че „промяната на промяната“ е изключително важна. „Искаме да възвърнем чуждестранните инвестици, които в момента са с 64,7% по-малко, искаме да има демокрация“, посочи Борисов.

Бившият премиер допълни, че не е редно да се говори кой какво ще прави, докато не завършат изборите. „Считам, че никой не трябва да говори какво ще прави, докато не завършат изборите. Не е редно, защото кой колко е добър само българският избирател казва“, коментира Борисов.

„Ще положим всички усилия този хаос да спре – няма сфера в каквато и да дейност да не е пълен хаос, освен кражбите, където пътят на копринката ги подреди много добре“, обобщи Борисов.

„В последния месец Корнелия Нинова се държи може би най-адекватно от всички – много бих искал да можехме да си говорим с нея, но не съм имал честта нито по телефон, нито с имейл, нито на живо, нито през чакри да разговаряме. Като ни изберат хората и ни подредят, тогава е правилно да се говори с всички“, посочи бившият премиер.

След като пусна своя вот, Борисов отиде да запали свещ в Клисурски манастир „Света Петка (Параскева)“, който се намира в близост до Банкя. Целуна ръка на игуменката на светата обител и заяви: „Господ да ни дава успех. Ако свършим добре, пак ще дойда. Началникът си знае работата, каквото каже той все е правилно“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече