По-хитра от лисица: Корнелия Нинова спазарила с Кирил Петков да е шеф на парламента

0

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е спазарила председателския пост в 47-о Народно събрание с харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев, които от вчера обикалят партиите и коалициите, за да търсят подкрепа за бъдещото си правителство.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от „Позитано“ 20.

Вчера Кирко и Кокорчо, както наричат сред народа Петков и Василев, наобиколиха БСП, партията на чалгаря Слави Трифонов ИТН и Демократична България да се пазарят за кабинет, макар лидерите и на трите формации да обявиха, че подават оставка.

Оставката на Корнелия Нинова обаче е под огромен въпрос, тъй като самата тя заяви, че ще управлява столетницата до свикването на конгрес през януари. А в събота събира Националния съвет на БСП, за да й даде мандат да преговаря с Петков и Василев за съставянето на редовно правителство.

Според отлично запознати с плана на Нинова, тя се е съгласила да подкрепи правителството на харвардските аферисти срещу поста на председател на 47-о Народно събрание. Схемата й предвижда тази позиция като неин основен коз срещу вътрешнопартийните й опоненти, които от 14 ноември насам се надпреварват да й искат оставката заради катастрофалната загуба на изборите и срива на столетницата едва на 4-о място в следващия парламент.

Петков и Василев са готови на подобен ход, защото без подкрепата поне на една от т.н. партии на статуквото не могат да съберат гласове за прокарването на бленуваното от тях и от орисника им Румен Радев правителство и да реализират мечтата на последния да продължи да управлява еднолично държавата чрез тях.

От своя страна пък Нинова с радост би натрила носа на политическия си продукт Румен Радев, който грозно я измами и предаде именно чрез харвардските аферисти, изяли част от гласовете на БСП и сринали столетницата до позорната четвърта позиция в следващия парламент.

През април 2017 г. Нинова също получи предложение да стане председател на Народното събрание от тогавашния победител на изборите и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя обаче отхвърлила офертата с аргумента: „Отказахме това предложение, защото нашата политика и тези 1 млн. българи, които ни подкрепиха, бяха за промяна. Няма как с един пост тези принципни различия да бъдат купени или преодолени. Ние не водехме тази борба за постове. Ние я водим принципно и ще я изведем докрай“.

Сега обаче гласувалите за столетницата са сведени едва до 10,2% от мизерния брой гласоподаватели и Нинова очевидно няма проблем с покупко-продажбата им срещу възможността да натрие носа и на Румен Радев, и на вътрешнопартийните си опоненти и да елиминира искането на всички, които й искат оставката.

В същотго време ПИК научи, че лидерката на БСП е на път да преживее поредното предателство от най-близкото си партийно обкръжение, на което залагаше по време на злополучните си лидерски мандати. 

След обичния й Крум Зарков, който точи зъби и връзки да я изрита от председателския пост и да го заеме вместо нея, Нинова е загърбена и от другия си фаворит Кристиан Вигенин. Бившият външен министър от правителството на тройната коалиция вече се е сговорил с харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев да стане и бъдещ външен министър в техния кабинет.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от средите на ПП ПП.

Цената на този пост е ясна – бъдещият външен министър на България трябва да обърне позицията на държавата ни за членството на Северна Македония в ЕС и да направи така, че джендърските положения в т.н. Истанбулска конвенция, отхвърлена от българския Конституционен съд, да бъдат наложени в законодателството ни.

Кристиан Вигенин е изключително подходящ за реализирането на тези задачи най-малкото защото е много приближен на президента на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев, в чието правителство управляваше външно министерство.

Именно ПЕС и Станишев са аватарите на въпросната Истанбулската конвенция, която взриви българското общество заради узаконяването на гей браковете, заличаването на разликата между половете и други неприемливи за партриархално ориентираното мнозинство от българи положения, налагани под прикритието на защитата от домашно насилие.

Истанбулската конвенция беше и в дъното на скандала между лидерката на БСП Корнелия Нинова и вече президента на ПЕС Сергей Станишев, тъй като червената председателка яростно я отрече, макар столетницата да е част от същото европейско семейство. Дори се наложи Станишев да идва в България и да води журналисти по центрове, които се грижат за потърпевши от домашно насилие жени, но това не промени нито позицията на Конституционния съд, нито позицията на Нинова, нито позицията на повечето българи.

На пръв поглед Кристиан Вигенин предаде Станишев, превръщайки се в един от най-доверените хора на Нинова, като капитализира това с поста на зам.-председател в края на 44-о Народно събрание и следващите две провалени.

През цялото това време Станишев работеше срещу Нинова чрез президентството и обитателя му Румен Радев, както и чрез близката до този кръг вицепрезидентка Илияна Йотова, чиято цел е да изхвърлят сегашната председателка на БСП от поста й. Според запознати Станишев продължава да кадрува вътрешнопартийните врагове на Нинова на високи позиции по време на едноличното управление на Радев. Точно от това се е възползвал и бившия служебен правосъден министър Янаки Стоилов, за да бъде назначен от Радев в Конституционния съд.

Скромната победа на П-тата на Петков и Василев, която им отрежда 67 депутати н 47-о Народно събрание, ги кара да търсят подкрепа за бъдещото си правителство включително и при БСП. А задачата им да прокарат намеренията на САЩ и ЕС за членството на Северна Македония в общността и приемането на Истанбулската конвенция у нас прави присъствието на Кристиан Вигенин в бъдещия кабинет изключително удобно не само за тях, но и за Станишев и задкулисните интриги и совалки за смяната на Корнелия Нинова.

Петков и Василев са склонни да приемат протежето на Станишев – Кристиян Вигенин, и по още една причина. След изявлението на специалният пратеник на правителството на Северна Македония за България Владо Бучковски, че човекът им Даниел Лорер е идеалният български външен министър за Република Северна Македония, много трудно биха могли да реализират намеренията си за Лорер. 

Причината е, че при създалата се ситуация между България и Северна Македония, ако човекът, одобряван от преговарящия от македонска страна, стане външен министър, това скоропостижно би издало истинските планове и ангажименти на харвардските аферисти и би се възприело у нас като национално предателство.

Запознати с маниера на опитния в задкулисните политически маневри Станишев твърдят, че не е изключено това изявление на Бучковски да е провокирано от самия него по линия на изключително близкото приятелство между президента на ПЕС и подалия неподал оставка премиер на Северна Македония Зоран Заев. А целта на подобна акция да е само една – човекът на Петков и Василев Даниел Лорер да бъде елиминиран в полза на човека на Станишев Кристиан Вигенин. Разбира се, срещу същите ангажименти.

Не е ясно дали червената лидерка Корнелия Нинова вече е наясно с поредното предателство на обгрижван от нея човек, както не беше наясно със совалките на Крум Зарков срещу нея, но заверата за монтирането на Кристиан Вигенин на поста външен министър в правителството на харвардските аферисти вече е в ход.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече