ВМРО пита Радев и Герджиков за Македония и еднополовите бракове

0

Преди дебата между президентските двойки Румен Радев – Илияна Йотова и  Анастас Герджиков – Невяна Митева, от ВМРО-БНД излязоха с пет въпроса оформени в документ.  Сред тях личи този за разширяване на правомощията на президента на Република България. Наскоро Румен Радев обяви, че има проект за нова конституция, има ли промени свързани с държавния глава.

Ето го и пълният текст на писмото на войводите към кандидат-президентите:

Уважаеми кандидати,

Достигането до втори тур на изборите за президент и вицепрезидент говори, че Вие сте спечелили в най-голяма степен доверието на българите, което от своя страна носи голяма отговорност. Затова и с нетърпение очакваме дебата между Вас, който ще се състои в БНТ на 18 ноември.

За нас от ВМРО, за нашите членове и симпатизанти и за всички български граждани е важно да чуем Вашето становище по някои важни за страната ни въпроси. Обръщаме се към Вас с настояване по време на дебата да изразите мнението си по следните теми:

– При какви обстоятелства бихте били „за“ започване на преговори с Република Северна Македония за членство в Европейския съюз? Склонни ли сте на ревизия на Договора за приятелство и добросъседство между България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, приета на 10 октомври 2019 г.?

– Бихте ли наложили вето на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото съжителство?

– За или против „Зелената сделка“? Какво е мнението Ви за реализацията на проекта „Белене“ и нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“?

– Смятате ли, че трябва да се върне наборната военна служба?

– Подкрепяте ли идеята за разширяването на президентските правомощия и ако да, в каква посока?

Убедени сме, че давайки отговор на тези въпроси, ще помогнете на българските избиратели да вземат своето информирано решение кой кандидат да подкрепят на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.

С уважение:

Национален изпълнителен комитет на ВМРО – БНД

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече