Защо Радев отказа Бойко Василев да води дебата му с Герджиков?

0

Президентът изрично настоял пред БНТ да спори с опонента си пред Аделина Радева, а не пред девера на пиарката Ивет Добромирова

Дългоочакваният първи и единствен телевизионен президентски дебат между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков изненадващо бе поверен на водещата от БНТ Аделина Радева, а не на „тежката артилерия“ в политическите интервюта на обществената медия Бойко Василев. Държавният глава и достигналия до балотаж ректор на Софийския университет се сблъскат в ефира на БНТ в четвъртък, 19 ноември в 20 ч. вечерта, а за техен „секундант“ бе избрана Аделина Радева вместо водещия на петъчното политическо предаване „Панорама“

Източници от БНТ разкриха пред „Уикенд“, че условието Бойко Василев да не води дебата е било едно от задължителните, поставени от екипа на Румен Радев, за да приеме президента участие в БНТ.
„Преговорите между екипите на Румен Радев и на Анастас Герджиков бяха водени лично от генералния директор Емил Кошлуков. От екипа на професора не са имали претенции кой да бъде водещ, но от щаба на Радев изрично са настояли дебата да не бъде воден от Бойко Василев с обяснението, че това е категорично условие на президента“, разкрива пред „Уикенд“ източник от високите етажи на „Сан Стефано“ №29.


Макар от щаба на Радев да не уточнили защо не искат Бойко Василев за водещ на президентския му дебат с Герджиков, в кулорите на БНТ се обсъжда причината. Тя е в скандалната пиарка Ивет Добромирова, сринала със съветите си кандидатът за президент на „Демократична България“ Лозан Панов, че и цялата дясната коалиция. По време на самоубийствената предизборна кампания, доскорошният председател на Върховния касационен съд съсредоточи цялата си негативна енергия към Румен Радев, наричайки го „фалшив герой“ и обвинявайки го дори за това, че не е преговарял с ГЕРБ и с ДПС за съставянето на правителство. Очаквано, Лозан Панов събра по-малко гласове дори и от Костадин Костадинов – под 100 000 гласували за него, абсолютен антирекорд за десен кандидат президент.


„Румен Радев все още е силно афектиран от помията, която изля върху него Лозан Панов. Нормално е да не иска Бойко Василев да води дебата му с Герджиков, тъй като той е девер на Ивет Добромирова“, коментираха пред „Уикенд“ приближени до президента, потвърждавайки информацията ни, че Радев е поставил условие кой да е интервюиращия.


Ивет Добромирова е омъжена от години за Румен Василев, братът на Бойко Василев. Родственикът на водещия на „Панорама“ развива успешен бизнес като корпоративен адвокат.


Макар да е най-ерудираният политичеки журналист в БНТ, водещият на „Панорама“ Бойко Василев миналото лято бе припознат от протестиращите срещу правителството като един от „мисирите“ на Бойко Борисов. По време на излъчванията на „Панорама“ протестиращи окупираха входа на БНТ и преследваха гостите на предаването, изповядващи различни политически възгледи. Иначе Бойко Василев е интервюирал многократно и Радев, и Бойко Борисов и се държи еднакво дистанцирано. При един от последните разговори между Радев и Бойко Василев в „Панорама“, проведен миналото лято, в разгара на протестите, прзидентът бе посрещнат и изпратен след участието си от шумна агитка свои почитатели пред централата на БНТ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече