Пласьор на опасни наркотици се оказа кандидат за депутат от „Демократична България“

0

Протестърът Иван Калчев – Глиги бил първия дилър на халюциогенни гъби в София, родителите му го спасили от затвора

Грандиозните скандали, които тресат „Демократична България“ след титаничния изборен провал на дясната коалиция очаквано доведоха и до ваденето на кирливи ризи. Сред многобройните обвинения, които взаимно си отправят активисти на „Демократична България“, най-смущаващо е твърдението, че търговец на халюциогенни наркотици е попаднал в депутатската листа на дясната коалиция за парламентарните избори.

Става въпрос за популярния протестър Иван Калчев – Глиги, който бе поставен под №19 в листата на „Демократична България“ в най-големия избирателен район – 25-и МИР в София. 42-годишният Иван Калчев придоби ореол на репресиран протестиращ миналото лято, когато беше арестуван пред резиденция „Бояна“ по време на национална среща на прокурорите, организирана от Иван Гешев. Тогава Калчев беше обвинен от полицаи, че се е нахвърлил върху тях и бе силово арестуван, като по време на задържането си беше и душен.
Със защитата на Калчев, познат с прякора си Глиги сред десните, се зае „Демократична България“, адвокат му стана водачът на листата на десните в Шумен Полина Велчева. Арестуваният протестиращ бе

припознат като борец срещу мафията,

тъй като бе сред хората, участвали в протеста край Росенец пред морските сараи на Ахмед Доган, а и в почти всички протести срещу правителството на Бойко Борисов.
Преди месец Глиги бе оправдан от съда по обвинението, че е нападнал полицаи и това накара лидерът на десните Христо Иванов лично да го включи в депутатската листа на „Демократична България“. Иван Калчев бе поставен на неизбираемото 19 място в 25-и МИР в София, а очакванията на лидерите на десните бяха той да събере огромен брой преференции и да вдигне изборния резултат на „Демократична България“.
След изборите на 14-и ноември, завършили с катастрофален провал за „Демократична България“ обаче, десни активисти отправиха скандални обвинения срещу неуспелият да влезе в парламента Иван Калчев – Глиги и срещу лидерите в коалицията Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов. Според твърденията им,

протестърът Глиги има наркодосие,

но въпреки това е успял да се намърда като кандитат за депутат на „Демократична България“ в 25-и МИР в София с протекциите на двамата лидери на синята коалиция.
Обвиненията, че кандидат депутатът от „Демократична България“ Иван Калчев се е занимавал с търговия на дрога, идват от бившата му спътница в живота, споделят запознати с историята. Дни преди изборите екс половинката на Глиги е публикувала във форумите на десните пространен пост, в който разказва за наркоминалото на протестъра с колелото. Публикацията веднага е била изтрита от модераторите, но след изборния провал на „Демократична България“ десетки активисти на десните отново я публикуваха с въпроса кой ще поеме отговорност за включването на Глиги в кандидат-депутатската листа.
„Преди около 16 години „потърпевшият протестиращ“ започва да

отглежда и продава халюциногенни гъби

и цяла София, с колело, разбира се. Вече много хора го знаят и го търсят. Известен е по форумите. В този момент го надушва и една млада журналистка. Прави среща и го записва с камера… За негово щастие, по това време, полицията не знае как да съхранява материалът, който е иззет от апартамента на родителите му. Случват се и други щастливи за него, случайности – склада с уликите бива преместен на място, непригодно за съхранение. Поради множеството експертизи, времето и условията на съхранение, уликите изчезват. Страхотно!“, гласят част от разкритията на бившата половинка на Иван Калчев – Глиги. Дамата разказва, че и след 2009 г., когато е арестуван за първи път на протести, завършилият физика в Софийския университет кандидат депутат е продължил да отглежда и търгува с халюциногенни гъби, които се класифицират сред най-опасните наркотици заради непредвидения ефект при консумацията им.
Според твърденията на бившата му половинка, Иван Калчев – Глиги многократно е спасяван да не влезе в затвора за търговия с дрога от родителите си: „Майка му е

мастит юрист, прехвърлян по министерства,

а баща му е член на Камарата на строителите“.
Скандалните обвинения към Иван Калчев – Глиги, тръгнали от бившата му половинка, завършват със следния пасаж: „Всичките депресии и личностни разтройства се появат малко след като му се ражда син. Син, който не е искал и това го е заявявал множество пъти пред различни хора. Дете, което нямало нужда от баща, докато не проходи и не проговори. Дете, което той възпитавал с липса, а в последствие с пръчка, с клечки за шишчета, с клечки за зъби. Дете, което е възпитавал, как се насиняват ръцете, очите, краката на майка му. Все още се водят дела, и някак си, „потърпевшият“ бива оправдаван“.
Източници на „Уикенд“ от СДВР потвърдиха, че Иван Калчев – Глиги действително е бил арестуван през 2004 г. по подозрение, че пласира наркотици, но до осъдителна присъда срещу него не се е стигнало. Според думите на столичен криминалист, Иван Калчев е бил сред пионерите в отглеждането на халюциногенни гъби в София и за първи път е хванат в крачка през 2001 г.
„Не е за вярване, че подобен човек е съумял да избегне ситото на „Демократична България“ и да се превърне в кандидат за депутат. Включването на този екземпляр в депутатската листа от Христо Иванов е показателен за хаоса и немарливостта на лидерите на дясната коалиция“, гневят се активистите на „Демократична България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече