Инцидентът на „Струма“ е най-смъртоносният на пътя у нас

0

Спукана предна дясна гума е възможно да е довела до трагедията с 45 загинали на АМ „Струма“ тази нощ. Версията разви Васил Пиргов от областното пътно управление в Перник, който е сред първите очевидци на тежкия инцидент. В 03,30 часа той е бил на мястото на катастрофата. Според него има данни, че шофьорът се е ударил в каменна чешма в района на кратко разклонение на магистралата, след като е отбил за кратка почивка преди това на близката бензиностация. 

Според Пиргов не е изключено след удара и последвалото съприкосновение с мантинелата, да се е спукал горивният резервоар на автобуса и това да е довело до фаталния пожар. 

„Изключваме, че водачът е заспал. От бензиностанцията до самото място е около 20 минути. Предполагам, че е объркал пътя, навил е рязко волана, забива предната гума в знака и оттам става трагедията. Автобусът се е запалил от предната страна. Тези, които са били отзад, са счупили задно стъкло и са избягали”, обясни Пиргов. 

Денис Халидов, екскурзовод на българска група в Истанбул, който е засякъл и жертвите, и шофьорите на рейса-ковчег, разказа, че те са се видели пред Долмабахче. „Нямат навика да се движат по групи рейсовете на „Беса транс“, всеки шофьор сам решава къде и кога да почива. По двама са водачите на всеки автобус и се сменят през няколко часа“, каза той. И добави, че фирмата в Македония е известна, голяма и не е имала технически проблеми с превозните си средства досега. 

Халидов не изключва все пак шофьорът да е заспал, въпреки спирането на бензиностанция скоро преди катастрофата. 

И двамата водачи са били на средна възраст, а екскурзиантите, по думите му, „доста млади с деца“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече