Страх лозе пази: Мустафа Карадайъ с амулет против Ковид

0

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се появява напоследък на публични места със странна синя лента, подобна на тези, на които се закачват баджове. Хора от Движението за права и свободи разясниха пред „Галерия“, че на лентата не е закачен бадж а, амулет, за който се твърди, че предпазва от Ковид.

Решението на Карадайъ да се възползва от необяснимите качества на амулета може би е закачка, защото шефът на ДПС е ваксиниран с три дози ваксини и едва ли има основание да се притеснява чак толкова.

Амулетите се превръщат в масова мода сред политиците от различни партии, включително и от социалистите.

През май тази година самопровъзгласилата се за президент на Боливия Хеанин Аниес  се появи на обществено мероприятие по доставка на санитарни материали в борба срещу разпространението на коронавируса. Онова, което направи силно впечатление беше синя карта която висеше от врата на държавния глава. Картата която носи търговско наименование Virus  Shut Out се смята за популярен вид амулет предимно в страните от Латинска Америка, тъй като производителите му твърдят, че не допуска вируси и микроби, поради което е невъзможно заразяването с covid-19.

Не се знае дали амулетът на лидера на ДПС е същият или някаква негова разновидност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече