Властта преди всичко: Корнелия обърна гръб на свекърва си

0

Подалата оставка шефка на БСП Корнелия Нинова обърна гръб на свекърва си на рождения ѝ ден. Социалистката не отишла на 82-годишнината на майката на съпруга си Митко – Дафина, в Мизия, където възрастната жена живее.

В същия ден, в който Нинова обяви оставката си от лидерския пост в Столетницата, свекърва ѝ всъщност отбелязвала личния си повод. За пореден път снаха ѝ пренебрегнала семейството за сметка на работата, но Дафина не ѝ се обидила, защото ѝ влизала в положението и знаела, че длъжността ѝ върви с много напрежение, особено покрай изборите. Въпреки това до последно се надявала да ги види на живо с Митко, а Мизия е само на 170 километра път с кола от София.

Миналата година Нинова пак имаше причина да не посети втората си майка за ЧРД. Празничният 16 ноември съвпадна с карантината ѝ след първото ѝ боледуване от Ковид-19, когато тя бе приета по спешност във ВМА, а после довърши възстановяването си до отрицателния тест в домашна обстановка.

В последните месеци шефката на социалистите е разредила значително посещенията си в родния си край. В Мизия живее и нейната майка Маргарита, която също е в пенсионна възраст и попада в категорията на най-застрашените от Ковид-19. Вирусът обаче не я плаши, защото тя бе на първа линия по време на предизборната кампания в града и се включваше във всички партийни сбирки и събития за разлика от своята сватя, която не се вълнува толкова живо от политическата обстановка в страната.

Рожденичката Дафина за пореден път не можа да прегърне и внука си на своя празник. Синът на Нинова – Рафаел, който работи като научен сътрудник в университета „Станфорд“, не се е прибирал от Америка от 2 години и половина заради пандемията. Баба му обаче е отрупала цялата си къща с негови снимки от дете до млад мъж и не спирала да се хвали и гордее с постиженията му пред комшии и съграждани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече