Свиленски проговори за тайната среднощна среща с Петков и Василев

0

Къде е по-удачно да има такава среща от партийната централа, не в нечия вила, не в нечия къща – официално е, с 5-7 човека. Това коментира пред Би Ти Ви Георги Свиленски от БСП.

По думите на Георги Свиленски срещата с „Продължаваме промяната“ в централата на БСП е била да се уточни кога ще се приеме бюджета за 2022 г. „Процедурата ще започне през декември, вероятно самото приемане ще бъде през януари. Това няма да създаде проблем на държавата, тъй като първият месец ще се започне с 1/12 от бюджета за 2021 г., който беше актуализиран и в който са заложени парите за пенсиите и добавките за кризата. Проблем с пенсиите през януари месец няма да има“, уточни той.

Социалистът коментира параметрите на бюджета за следващата година, уточнени на експертните разговори: „Дефицитът, който е договорен, е до 4% – в рамките на позволеното от ЕС. Ще бъдат осигурени всички средства както за социалните плащания, така и за бизнеса с оглед на ковид кризата. Данъците няма да бъдат вдигани. Ние имахме предложение за намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница и на лекарствата, като за това предстои да се направи анализ на данъчната система, но за следващата година остават същите.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече