ГЕРБ сензационно: Радев участва в скрит процес по приватизация

0

ГЕРБ обяви, че президентът Румен Радев участва в скрит процес по приватизация на държавни дружества  чрез назначените от него служебни министри на икономиката – Кирил Петков и след това Даниела Везиева. Обвинението на хората на Бойко Борисов идва по повод скандала с Държавната консолидационна компания и уволнението на шефката й Ваня Караганева, назначена според документите на ДКК незаконно от Петков през лятото. Според ГЕРБ тя де факто е прехвърлила активите на ВМЗ-Сопот на частна компания. Александър Иванов от партията на Борисов заяви, че по този начин препитанието на над 4000 души и техните семейства от тук нататък ще бъде в ръцете на частна компания.

„Караганева неслучайно е кацнала в ДКК. По време на първия кабинет на Радев през 2017 г. тя беше началник на кабинета на Мария Павлова, която в настоящите 2 служебни кабинета е зам.-министър на правосъдието“, припомни той. Историята обаче помни, че Караганева бе дългогодишен секретар на вътрешната комисия в парламента, докато неин шеф бе именно герберът Анастас Анастасов. 

От ГЕРБ разкриха още, че тя е работела паралелно в нарушение на закона освен като шеф на ДКК, и като служител на Българската агенция по инвестициите. „Това е илюстрация на тема „Подменена държава“, за която говорят и ПП, и ДБ“, обявиха още на брифинга бившите управляващи. 

„Излиза, че „калинките“ на Кирил Петков продават на частна компания бъдещето на ВМЗ и 4000 души, работещи в него“, отсече Иванов. А колегата му Мартин Харизанов зададе конкретни въпроси – дали е вярно твърдението, че всичките действия на Караганева са били изцяло продиктувани от Кирил Петков и Даниела Везиева?  Знаел ли е Петков за договора на Карагенева в БАИ? И към Радев: „Участва ли той в тази скрита приватизация и колко плаща олигархията за тези услуги“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече