Мутри на Митьо Очите прибират по 150 лева на час, за да пазят Румен Радев

0

Силоваци на Димитър Желязков – Очите са прибрали по 150 лв. под формата на бонус, за да охраняват Румен Радев и вицето му Илияна Йотова на предизборната им визита в Бургас. За разплащането с гардовете грижата имала лично дъщерята на несебърския наркобос Станислава, научи „Уикенд”.

Причина за това станал слух, разпространен няколко дни преди визата на президента Радев в Бургас. В града усилено се говорело, че кметът на морския град Димитър Николов от ГЕРБ ще организира местни жители, които да провокират президента и да създадат напрежение по време на срещата. Изключение не правели и редицата граждани, които са доволни от това, което той е направил за града. Така притеснени, че могат да бъдат организирани протести и освирквания срещу президента от голяма тълпа хора, Румен Радев и свитата му се принудили да прибегнат до услугите на Димитър Желязков – Очите и спешно да вербуват частни гардове, които да осуетят всеки опит за провокация.

По думи на източник на „Уикенд”, който е бил нает за охрана на визитата в Бургас, хората на президента обещали протекции и преразглеждане на присъдата на Димитър Желязков, след като спечели президентските избори. В замяна на това Очите разпоредил част от неговите момчета да охраняват президентската визита. За организацията на гардовете и разплащането с тях грижата имала лично дъщерята на несебърския Ал Капоне – Станислава. Тя заплатила по 150 лв. за час под формата на бонус на общо 37 момчета от свитата на Желязков, които били ангажирани с опазването на реда по време на посещението на Радев в морския град. По непотвърдена информация, посредник в уговорката за осигуряването на частните гардове бил един от лидерите на партията „Средна европейска класа” Константин Бачийски. Бачийски е бивш професионален каратист и от години името му се свързва с това на Митьо Очите, както и с това на влиятелния бургаски общинар Бенчо Бенчев. Поради тази и други причини той също присъстваше на предизборната визита на Радев в Бургас, заедно с Мая Манолова и други политици. Същият, през лятото предостави регистрацията на партията си на Кирил Петков и Асен Василев, за да може ПП „Продължаваме промяната” да участва в парламентарните избори.


Част от силоваците, които се бяха смесили с гардовете на НСО пък бяха идентифицирани като охранители на фирмата „Аркус Сигурност”, която жителите на Бургас от години свързват с Митьо Очите и скандалния общински съветник от БСП Бенчо Бенчев. Сред здравеняците се откроява и едно лице от Стара Загора, известно в ъндърграунд обществото като член на наказателната бригада на Очите. Известен бургаски лихвар, които притежава няколко заложни къщи на морето, също съблюдаваше за реда по време на визитата на Радев. Така здравите мъжаги си сътрудничеха с НСО в нелеката задача да предпазят президентската двойка от провокациите и неудобните въпроси на бургазлии и да осуетят всеки опит за ексцесии. На предизборната кампания до сблъсъци обаче така и не се стигна отчасти заради стриктната организация на хората на Митьо Очите, които не допускаха до президента и медиите негативно настроените жители на града. „Бяхме изградили защитна стена и не давахме бургазлии, които привидно са против Радев да се приближават на повече от 5 метра”, доволен е един от охранителите.


Източникът ни отрича гардовете да са били изпратени от политически врагове на президента, за да го омаскарят, като обезсмислят колосалният му призив „Мутри вън”. Нещо повече – по негови думи Радев също е бил напълно наясно с факта, че охраната му по време на изявата му освен от НСО е била поета и от частни гардове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече