БСП предлага минен инженер за министър на туризма

0

Христо Проданов минава за дясна ръка на Корнелия Нинова

Новата звезда на БСП Христо Проданов, който е от най-близкото обкръжение на Корнелия Нинова, ще оглави туристическото министерство, въпреки че по образование е минен инженер. „Понятието му за туризъм – казват със смях негови бойни другари от Столетницата – е от такъв мащаб, че напоследък често го засичаме в разни хотели, вероятно за да добие представа за спецификата на този бранш.”

Те обаче допълват, че Проданов няма да е първият министър на туризма, който не е в час за какво става дума. Да не говорим, че ведомството се ръководеше от звезди като Николина Ангелкова, а също и от вицепремиерката Марияна Николова, все експерти от класа.


Самият Христо Проданов, който понатрупа опит, включително и като един от ръководителите на парламентарната група на БСП и секретар на партията, е открит за политиката от Костадин Кобаков. Той е предводител на червените в Пазарджик, а през 2005 г. става и депутат. Тогава се прочу с искането си пенсията на народните представители да е 1500 евро и това по време, когато най-ниската пенсия в страната беше едва 100-тина лева.


„Един съдия взима 2400 лв., един народен представител – 1210 лв.” – аргументира се навремето Кобаков, друг е въпросът дали тези данни въобще имат връзка с реалните цифри дори по онова време.
Протежиранията от него минен инженер Христо Проданов прави шеметна кариера, след като се мести от Панагюрище в София. Нареждат го в директорските бордове на общинската фирма „Пазари Изток”, бил е директор и на друга столична компания „Галатея 2002”. Стига и до шефския борд на държавната компания „Кинтекс”. Сега пък като специалист по всичко няма да откаже да поеме и туризма


Христо Проданов, допълват източниците ни, обаче знае какво е да си благодарен. На свой ред при изборите тази година той прокарва в столичните листи на БСП Александър Кобаков, племенник на ментора му от Пазарджик. Вярно, Кобаков е поставен на 5-то място, което е неизбираемо, но пък вече се е закачил за голямата политика. Иначе той е лекар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече