Жената на Кирил Петков ляга в спалнята на Бойко

0

Бъдещият премиер няма да прави ремонт на вила „Секвоя“ в резиденция „Бояна“, преди да се нанесе

Бъдещият премиер Кирил Петков ще се нанесе с канадската си съпруга Линда и с две от дъщерите си в правителствената вила „Секвоя“, част от резиденцията на властта „Бояна“, научи „Уикенд“ от свой източник от НСО. През последните 10 г., с малки изключения, вилата беше обитавана от Бойко Борисов. Той обаче я освободи тази пролет и се премести да живее в къщата си в Банкя. Оттогава имотът пустее, но от седмица е стяган усърдно за новия си стопанин.

Макар Кирил Петков още да не е представил кабинета си и да не е станал премиер, той вече е дал утвъдителен отговор пред НСО, че ще живее със семейството си в правителствената резиденция, след като встъпи в длъжност като премиер.


Политическите врагове на лидера на „Продължаваме промяната“ подхвърлят, че Петков държи да обитава вила „Секвоя“ не изкушен от лукса на имота, а за да бъде близо до президента Румен Радев и до американката Джесика Ким, която е постоянен юридически съветник в посолството на САЩ в София и командва даже посланик Херо Мустафа. Румен Радев обитава правителствената вила „Калина“, която е в съседство до вила „Секвоя“, а Джесика Ким ръководи от резиденция с 4-метрова бетонна ограда на близката ул. „Саша Попов“ в квартала на богатите „Бояна“


Кирил Петков обаче е отказал предложението вила „Секвоя“ да бъде основно ремонтирана и обзаведена по негов вкус. Все пак на премиерското жилище е направен козметичен ремонт, включващ освежаване на стените и поставяне на нова дограма и уплътнения. Мебелировката обаче не е пипана, така че Кирил Петков и съпругата му Линда ще легнат в прочутата бяла спалня на Бойко Борисов.


Спалнята на бившия премиер придоби скандална популярност миналата пролет, когато бяха разпространени снимки на спящия Борисов, както и фотографии, от които се вижда пълно с пачки евро чекмедже. Бившият премиер и до днес отрича автентичността на снимките и е категоричен, че му е спретнат вероломен милиционерски номер. Той подозира, че някоя от посетителките му е поставила парите и кюлчетата злато в чекмеджето му, докато него го няма. „На нито една от снимките не съм заснет заедно с отвореното чекмедже с парите. Снимано е докато ме няма – поставили са парите, снимали са ги и след това са ги прибрали“, допусна наскоро Борисов. Последната порция снимки от спалнята на Бойко бе разпратена до медиите дни преди изборите на 14 ноември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече