Слави и Радев в тандем срещу Нинова

0

Корнелия прецакана да не е председател на парламента от президента

Студената война между Румен Радев и Корнелия Нинова привлече на страната на президента не друг, а Слави Трифонов. Видял, че влиянието на държавния глава като кукловод на ново партийно строителство в сянка се увеличава прогресивно като гърдите на Джулиана Гани, Трифонов вече е минал в лагера на Радев срещу соцлидера Нинова, разкриват източници на „Уикенд”.

След като двамата с Радев размениха обвинения в кражби на електорат, подмолни игри и подливане на вода, бившите първи политически дружки вече са върли врагове. Надушил успеха на „Продължаваме промяната” и собственото си затъване в плаващите пясъци на нестабилния електорат, Трифонов се е сближил изключително много с президента и обкръжението му. А от своя страна Радев е решил да забие чрез шоумена нож в гърба на Корнелия. Именно от устата на Трифонов излезе идеята председателите на парламента да са на ротационен принцип и понеже дамите са с предимство, първа да заеме най-високата трибуна именно Нинова. Слухът за ротация на председателите взриви останалите политически сили, а самата Нинова оставила с пръст в уста заради поредните коментари, че ако тя заеме този пост, то промяната не е никаква промяна, а вместо срещу Слави, хулите заваляха именно срещу шефката на „Позитано” 20.


Малцина обаче знаят, че идеята за предложението на Слави идва не от офиса в квартал „Левски Г”, а от „Дондуков” 2. Президентът Румен Радев решил да атакува Нинова по този фронт, за да се дистанцира от БСП, които достатъчно го уязвиха в лицето на Нинова по време на кампанията. Соцфурията пък си го върна тъпкано. Масата за преговори между експертите на всички партии предизвика порция критики към Кирил Петков и Асен Василев, щом срещу тях седнаха отявлени създатели на немотията в България – икономистът Румен Гечев и бившият социален министър Емилия Масларова. Извадените от нафталина на прехода социалисти със спорно минало дори провокираха подигравателни колажи срещу Петков и Василев в социалните мрежи, като симпатизанти се питаха за това ли са дали гласа си – България да се върне под опеката на хора, докарали държавата до хиперинфлация и зърнена криза в края на 90-те години.


В ответ, Петков и Василев, запознати с интригата на тандема Слави-Румен Радев, изненадващо измиха очите на симпатизантите си с назначението на Никола Минчев за председател на парламента. Младият 34-годишен адвокат бе изненадата на „Продължаваме промяната”, но въпреки възрастта си той не е най-невръстният, заставал на високата държавна трибуна през годините от времето на първото учредително събрание. Трима го „водят” по младост през годините, като най-зеленият председател на събранието е 27-годишният Димитър Тончев, който заема поста през далечната 1887 г.


Въпросът за ротация на първенците в парламента днес пък вече се забрави и така Радев спечели точка срещу врагинята си от „Позитано” 20. На този етап държавният глава разчита на собствените й съпартийци да я „отстрелят” през януари на конгрес за избор на нов лидер на столетницата. Според запознати обаче това е малко вероятно, тъй като Нинова все още разчита на сериозна подкрепа от червения висш актив, които се стягат да прилапат цели 4 минитерства. Името на самата Корнелия Нинова също се спряга като министър и дори вицепремиер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече