„Продължаваме промяната” става партия напролет

0

Лена Бориславова най-вероятно ще е лидер на първите в парламента

Шеметният успех на „Продължаваме промяната” на вота и краткото време между обявяването на формацията и влизането й в парламента може да попречи на Кирил Петков и Асен Василев да превърнат триумфа си в партия, но двамата бивши служебни министри са се заканили това да стане напролет, научи „Уикенд”. Петков и Василев стягат конгрес в първите месеци след зимата, като обаче нито един от тях няма да оглави новата партия.

Носеща същото име както досега, но вече регистрирана от съда, „Продължаваме промяната” ще мине в нежни ръце, разказаха за вестника от актива на новите властимащи. Адвокат Лена Бориславова е нарочена на този етап да държи юздите на промяната, като младата дама е дружка на Петков не откъде да е, а от престижния университет „Харвард”. Юристката и експерт по финансово и международно право е изборът на Петков да върти партийното строителство, докато той заема поста на министър-председател, а Василев – на вицепремиер и финансов шеф в новия кабинет.


Лена Бориславова е член на борда на „Harvard Law and Business Association”, а като първенец на випуска на прависти от Софийския университет през 2014 г. успява да достигне върховете в юридическия бит, постъпвайки в престижни кантори, след като отива в САЩ и учи в „Харвард”. Именно младата дама анонсира реформите в КП КОНПИ, които подготвят хората на Петков и Василев. Двамата лидери на „Продължаваме промяната” обаче я стягат не за правосъден министър, каквато клюка също се шмугна в пространството, а за нов водач на формацията им. Причината – поради познанството си от „Харвард” и близостта им, Петков има безрезервно доверие в младата юристка и е готов да й повери структурите на бъдещата си партия, докато той управлява държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече