Сачева: Шоуто на Минеков e тъжна клоунада

0

Шоуто на министъра на културата беше тъжна клоунада. Проф. Велислав Минеков няма правни основания за тези действия. Двата етажа в административната сграда са собственост на Областната управа и са наети по законов път. ГЕРБ не дължи никакви наеми, както нито една парламентарно представена партия в България по закон не дължи нищо за офисите, които заема… Нелепо е да се внушава, че дълговете на НДК се дължат на това, че партия ГЕРБ има офиси в административната сграда.

Това изрева от ефира на БНР депутатът от ГЕРБ – СДС Деница Сачева, която се оплака, че за първи път от 30 години насам се случвало управляващи да гонят опозиция от офисите. По думите й това е „нещо, което не се е случвало досега, независимо колко яростно са се противопоставяли политически партии“.

„Опасявам се, че новото правителство няма да осигурява хляб, а ще се занимава със зрелища“, коментира още Сачева и се закани:

„Ние ще следим стриктно изпълнението на това странно коалиционно споразумение, което е нехомогенно и включва взаимоизключващи се обещания – например по отношение на пенсиите, защо се предвижда еднократна помощ за родителите, чиито деца ходят на училище онлайн… Това правителство се състои от три фракции – корпоративна, партийна, милиционерска – тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече