Поставянето на Нинова в подчинено положение на Кирил Петков не е изгодна позиция за БСП

0

Притеснително е, че няма механизъм за функциониране на сегашната коалицията. Участието на председателя на БСП в правителството е политическа грешка за БСП. Нито лидера на ИТН, нито на ДБ влязоха в управлението, за да запазят дистанция и да могат да поставят условията си. Поставянето на Нинова в подчинено положение на Кирил Петков, а то няма как да не бъде, защото той е премиер, а тя – вице не е изгодна позиция за БСП. Много червени линии на БСП бяха замъглени и се съмнявам, че ще се реализират. Въпросът е не с какво БСП влиза, а с какво излиза от това управление“. Това каза пред БНР евродепутатът и председател на ПЕС Сергей Станишев.

В предаването „12+3“ Станишев допълни:

„Почти всички ресурсни сектори са концентрирани само в една партия – това е „Продължаваме промяната“, което не е добре за баланса в коалицията. За една коалиция има важни неща – начин на изглаждане на противоречията, диалог вътре, отношенията между лидерите на политическите сили и ролята на премиера. Премиерът трябва да показва на всички, че е нещо като баща на едно голямо семейство, понякога то ще бъде свадливо“.

Станишев подчерта, че много сме закъснели с Националния план за възстановяване и устойчивост и че „правителството трябва незабавно да влезе в диалог с Европейската комисия“.

Според него темата за Република Северна Македония трябва да е на ниво политици, а не историци.

За да бъде България в икономическото, а и в политическото ядро на Европейския съюз, новите управляващи не трябва да се отказват от стремежа към влизане в еврозоната

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече