Разследват Стойчо Кацаров за източване на болница „Лозенец“

0

Бившият здравен министър Стойчо Кацаров е попаднал на прицела на разследващите органи заради скандала около бившата Правителствена болница „Лозенец“, писа „Галерия“.

Срещу него е заведено дело за разпространение на неверни твърдения, че болниците раздава 500 хиляди лв. ДМС, И има дългове около 40 милиона. Шефът на борда на директорите на „Лозенец“ Ивиан Симеонов е подала иск в съда срещу здравния министър и го обвинява в лъжа.

„Истината е, парите са доста повече – 800 000 лв., малка подробност е, че те са раздадени лично от изпълнителния директор на болницата Радосвет Горнев без знанието на съвета на директорите“. Горнев бе назначен лично от Стойчо Кацаров през лятото на тази година. За  кратко време Лозенец натрупа сериозни дългове.  Съветът на директорите на няколко пъти сигнализираше правителството и лично министъра, за управлението на болницата, което е пълен провал и тя самата се води към фалит.

Паралелно с това все още се води разследване срещу бившето ръководство на клиниката начело с д-р Любомир Спасов, за незаконна трансплантация на органи.

Радосвет Горнев, призна че е получил над 40 000 лв. финансово бонус, но това било за добре свършена работа. Той отрече всички обвинения за лошо стопанисване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече