Яна и Лена напускат парламента заради сладки служби при Петков

0

Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и Лена Бориславова от ПГ „Продължаваме Промяната”/ПП/, според проектопрограмата за седмицата на Народното събрание, публикувана на интернет страницата му.

Двете са подали оставки, като са посочили чл.72, ал.1 т.1 от Конституцията на Република България, който гласи, че „пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание”.

По информация на БНР те ще бъдат привлечени в екипа на премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

Според източници от „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова ще бъде началник на кабинета на Петков, а Яна Балникова ще бъде негов съветник в Министерския съвет.

Според източници Лена Бориславова ще бъде говорител на правителството „Петков“, а Яна Балникова ще бъде негов съветник в Министерския съвет.

Двете са приближени на водачите на коалицията Кирил Петков и Асен Василев. Балникова беше заместник на Петков, докато той заемаше поста на икономически министър в първото служебно правителство за тази година.

А Бориславова, въпреки че е сред най-младите юристи в Народното събрание, беше избрана да оглави временната комисия за промени в парламентарния правилник.

Лена Бориславова стана депутат от листата на „Продължаваме промяната“ в 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София.

На нейно място в парламента се очаква да влезе Любомир Попйорданов (на 61 години).

На сайта на формацията е посочено, че е юрист и предприемач. Бил е председател на асоциацията за алтернативен туризъм.

Балникова е зам.-председател на парламентарната група на ПП, а Бориславова оглавява временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Втора точка от проектопрограмата е избор на нов председател на временната комисия за правилника за работа на парламента.

Вносител е председателят на ПГ „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров и депутати. Предлага се Бориславова да бъде освободена като председател на комисията и на нейно място да бъде избран Настимир Ананиев /ПП/.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече