Правителството на България: Американско лоби и бивши кадри на ГЕРБ

0

Защита на  евроатлантизма  до дупка и строго съобразяване с правилата поставени от Америка в глобалната игра. Така накратко може да се очертае „лицето“ на новото българско правителство, ако се вгледаме в биографиите на министрите, излъчен от управленската коалиция. Част от тях са бивши кадри на ГЕРБ, участвали са под една или друга форма в правителства, доминирани от доскоро управляващите. В подкрепата на евроатлантическите ценности, разбира се няма нищо лошо. Още повече, че в България е част от този цивилизационен избор от две десетилетия. Но бие на очи, че множеството от експерти, за екипа на новия примерите са свързани със САЩ и с някои от най-активните неолиберални каузи, макар и да

са излъчени от различни политически формации.

Кирил, Петков и дясната му ръка министърът на финансите Асен Василев, отдавна са познати като харвардското дуо, заради мястото къде са получили образованието си, и факта, че със свои средства организират от години така наречените харвардски курсове в стопанския факултет на Софийския университет.

Петков търси хора от твоята кръвна група за екипа си след преговорите за конкретни личности с коалиционните си партньори. Вярно е, че някои му  бяха наложени без опция за отказ. Но също така е вярно, че имаше сменени в последния момент заради съмнения в личните качества и биографии на претендентите за министерските кресла, писа „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече