Президентът Плевнелиев дава път на политическата кариера на Асен Василев

0

Малцина помнят, че кариерата на Асен Василев стартира при президента Росен Плевнелиев. В служебно правителство на Плевнелиев Василев бе финансов министър, след което се отдаде на бизнес.

Заедно с Петков двамата първоначално бяха част от проекто  кабинетите на „Има такъв народ“, но се отказаха от дослук със Слави Трифонов. Две неща казват всички за Василев – и врагове, и приятели: умен със собствен и специфичен стил на общуване.

 Друг министър от квотата на продължаваме промяната е Даниел Лорер,   лансиран пълно първоначално от слуховете за вътрешен министър и финишира като министър на иновациите и растежа IT специалист от Тел Авив, той също има кариера от 2013 година в политиката като съветник по електронното управление в служебния кабинет на Марин Райков (президент Росен Плевнелиев). Съпругата му  Виолета Лорер е два пъти зам.-министър на Асен Василев през 2013 година и сега.

34-годишният министър от квотата на Демократична България Божидар Божанов оглавява електронното управление – ново за страната министерство. Ай ти специалист от висока класа той също е бил съветник на Румяна Бъчварова по времето когато беше вицепремиер на ГЕРБ.

Най-сериозна кариера при управлението на ГЕРБ има образователният министър Николай Денков, който бе начело на Министерството и в двете служебни правителства на Стефан Янев тази година. През 2012 и 2013 година той е член на работни групи към МОН и Министерския съвет. От август 2014 до април 2016 година е заместник-министър на образованието и науката, отговаряш за висшето образование, европейските структурни фондове, включително и за оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, пише  „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече