Първи искри в коалицията: “Има такъв народ” скочи на Кирил Петков за зеления сертификат

0

От парламентарната група на “Има такъв народ”, които са коалиционни партньори на политическата сила на Асен Василев и Кирил Петков „Продължаваме промяната“, излязоха с декларация по време на днешното пленарно заседание, в която се призовава за неналагането на “дискриминационни” мерки, нарушаващи правата на българските граждани и по-конкретно срещу зеления сертификат.

Андрей Чорбанов от ИТН заяви, че от парламентарната група застават зад декларираната си отговорност, поета с коалиционното споразумение. По негови думи в него се включват изразяването на активна позиция за справяне със здравната криза, но само една от мерките включва стимулиране на доброволната ваксинация. Той бе категоричен, че четирите коалиционни партньори не са се споразумели за въвеждането на зелен сертификат, каквито намерения изрази министър-председателят Кирил Петков във вторник. Тогава той каза, че изискването за документа ще се въведе в Министерски съвет и ще се работи по въвеждането му и в министерствата и други държавни администрации.

“Не могат да се налагат такива мерки без алтернатива, защото неполагането на труд не е алтернатива”, заяви Чорбанов. По негови думи нямало доказателство, че ваксинацията е ефективна, тъй като в държави от Западна Европа където над 80%-90% са ваксинирани, продължавали строгите мерки. Той предложи вместо безплатна ваксинация, да има безплатни тестове и твърдо се обяви против зеления сертификат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече