Нона Йотова и Богомил с апартамент за 2,3 милиона лева

0

Парламентът се превръща в кошер, излязат ли данъчните декларации за имотното състояние на депутатите. Малцина са избраниците, които не гледат в паничката на колегите си и цъкат с езици от завист. Поредната имотна бомба хвърли с декларацията си червената депутатка и позната като синьото безвремие Нона Йотова. Причината – русата актриса и законотворка е записала в официалния си документ пред антикорупционната комисия, че с половинката й Богомил Бонев се ширят в апартамент за точно 2 347 000 лв. в столицата, с площ от 122 квадрата, писа Уикенд.

Шокиращата вест за най-скъпия апартамент на депутат в събранието предизвика клюки в кулоарите, тъй като мнозина се запитаха как Йотова е изкарала сумата с актьорско майсторство. Още повече, че дългогодишната двойка е описала още един апартамент в София с гараж за 40 милиона лева, но с категоричното уточнение, че това са пари преди деноминацията. Жилишето за 2,3 милиона лева обаче е декларирано като покупка през 2007 г. От КП КОНПИ, до които се подават вече декларациите на властта обаче няма да проверяват Йотова, както се заканиха да правят със Слави Трифонов. Причината – червената депутатка е записала погрешка една нула допълнително, което от комисията проверили в декларациите й за имоти от предходни години. Там действително апартаментът за над два милиона лева се оказва купен за 234 700 лв. Комисията си затваря често очите за такива грешки, въпреки че подаване на декларация с невярно съдържание се наказва от закона, без значение дали грешката е неволна.
Дали е грешка обаче фактът, че в столицата може да се закупи жилище за малко над 6000 лв. може да каже само депутатката на Слави Трифонов Паунита Петрова. Абсурдно или не, но избраницата е успяла да закупи апартамент от 45 квадрата в столицата за… 6512 лева през 2002 г. Петрова не коментира придобивката на шокираща цена, както и факта, че през 2012 г. е получила още един апартамент срещу… 0 лева. Той не е описан нито като наследен, нито като отдаден с право на ползване, както е по закон, което допълнително увеличи мистерията около придобивките на депутатката с уклон към учиндолски виолисти.


Няма такъв късмет обаче бившият регионален министър Николай Нанков. Освен, че съпругата му Елена е по-богата от него – има налични близо 40 000 лв., докато той е спастрил едва 12 бона, и семейната кола е само нейна, Нанков се наложило да тегли кредит заради бебето си. Малката Никол, с която красивата болярка го дари наскоро, принудила младото семейство да купи жилище за близо 390 000 лева в столицата. Причината – Николай Нанков е от Ловеч, а Елена от Велико Търново и нито един от двамата доскоро нямал собствено жилище в София. Красавицата има имоти в старата столица, а Нанков вече разполага и с такъв в София, тъй като жилището е записано изцяло на негово име. Той обаче ще го изплаща със солен кредит, а за капак, ексминистърът има и задължения по кредитна карта за 10 000 лева. „Нито съм му на ракиите, нито на имотите“, каза пък в понеделник по адрес на Бойко Рашков Николай Нанков, именно визирайки, че новият МВР-шеф е далеч по-имотен от него и нито едно негово владение не е под заплаха от банково изземване.
Близки до Нанков пък признават, че той бил против заемите от финансови институции, но появата на малката Никол не позволявала семейството да остане под наем.


Павел Шопов с рекорд – наследи 12 имота за година

Истински рекорд постави само за година в имотен план бившият вече депутат от „Атака” Павел Шопов. За 2020 г. Шопов е получил 12 имота само от наследство, сочи декларацията на патриота.
От години известен като мастит реститут и притежател на голяма част от Пловдив и Несебър, през миналата година Шопов затвърждава тази си позиция, като успява да се сдобие с два апартамента, мезонет, нива, магазин с изба, цял тавански етаж с 3 ателиета, магазин със склад, три дворни места, вила, вила с вилно място и още едно ателие отделно от таванските. Много от тях са на примамливи дестинации извън Пловдив – в Ахтопол, Несебър и Родопите. Самият Шопов преди години разказваше, че въпреки възможностите си и имотите, граничещи с притежаваните от Ватикана и „МакДоналдс”, живее скромно в апартамент в града на тепетата с майка си и сестра си. В последствие той обяви наследствени имоти от майка си, ала през 2020 г. явно е успял да наследи още.
За финансовото му състояние говори достатъчно фактът, че бившият зам.-председател на парламента е дал заем с договор на стойност 410 000 лева, и то на чужд гражданин. Сам той обаче дължи 160 бона на някого, сочи документът му пред КП КОНПИ. За разлика от предходни години, когато се хвалеше, че е от малкото депутати, които карат „Ауди” от Германия, произведено преди десетилетие, сега Павел Шопов не е посочил да притежава кола. Депутати пък си спомниха, че въпреки имотите и парите си, само той като зам.-шеф на събранието се отказа от служебната лимузина и си караше германската трошка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече