СКАНДАЛ: Протеже на Нинова, наркозависим и с криминални прояви, влиза в изпълнителната власт

0

Експерт по наркотиците и то от най-висок клас, е на път да вкара БСП в Народното събрание

Това разкриха скандализирани социалисти от Плевен. Става дума за Стефан Бурджев, който чрез застъпничество на шефката Корнелия Нинова се е вмъкнал на избораемото второ място в листата. За него в Плевен упорито се говори, че в миналото е бил в наркокомуна заради невъзможността да преодолее своята зависимост. Факт, който Бурджев предпочита да спести на избирателите.

Плевенските социалисти подозират, че и престоят в комуната не е успял да му помогне напълно. С продължаващата зависимост към наркотици, партийните му другари си обясняват честите и резки промени в настроението на Стефан. „Особено активен е късно вечер. Често звъни на познати по телефона, за да ги заплашва“, разказва социалист. Пред партийни другари той споделял и любопитни моменти от своята бурна младост.

В неформална обстановка Бурджев разказвал, че преди десетина години е разследван за палеж. Заради чистото му съдебно минало не му повдигнали обвинение, а казусът минал като административно наказание с глоба. Буйният социалист имал и други криминални регистрации в полицията, но всичко остава до там. Запознати издават, че той трябва да е много благодарен на покойния си баща, който знаел как да вади сина си от скандалите и разправиите с полицията и прокуратурата. Бащата направил милиони от земеделие, а богатството е наследено от амбициозния Стефчо. Той започва да харчи ударно, за да задоволи своята амбиция за партийна кариера.

Не се наемаме да твърдим с категоричност, но според слуховете слабо известният в областта младеж събрал хиляди преференции на изборите през юли като за целта изхарчил 200 000 лева за „правилната агитация“. Днес той е прочут в партията си с джипа, също за над 200 бона, който паркира често пред централата на Позитано.

Плевенски социалисти разкриват, че бурната младост на Бурджев е известна и за елита на Столетницата. Реакция няма, защото приятно изглеждащият млад мъж е спряган за любимец и лично протеже на шефката Корнелия Нинова. Именно благодарение на нея той вече изкара един 4-годишне мандат в парламента, а наскоро бе избран и за секретар на изпълнителното бюро на партията. Без обаче да има кой знае каква професионална биография.

Негови познати се кълнат, че до 2017 година, когато става депутат, той никога не е работил на трудов договор. Това не му пречи да впише в биографията си, че има над пет години опит в сферата на медиите и интернет комуникациите. Зад гръмките фрази се крие нещо доста семпло – Стефчо притежава маргинален плевенски сайт. Той, естествено, е пълен с позитивни новини за БСП.

Благодарение на закрилницата си Корнелия, господинът си гарантира и място в следващия парламент. Не и без скандали преди това. На областната партийна конференция, която по устав има право да реди листите, той е сложен на четвърто място. Напук на всякакви правила при утвърждаването от Позитано го преместват втори. За скандалната подмяна плевенчани обвиниха лично лидерката Корнелия Нинова и я призоваха да спре да се изживява като диктатор. „Не може да преодолеем режима на Бойко Борисов, ако и в нашата партия има председател, който си служи със същите диктаторски методи“, написаха те в своята декларация.

Източник: Уикенд

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече