Борисов: Ако Рашков ме арестува, ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират

0

Румен Радев не разбра какво ни каза народът на тези избори. Каза ни, че без Радев не може. Но и Борисов не го чегъртайте, ГЕРБ е стабилна, евроатлантическа партия, ползвайте я. 3 пъти народът даваше стотици хиляди гласове за ГЕРБ по техните правила, в най-тежките условия за нас. Вчера ми дали една комисия на партия с 24%. А на ДБ – четири комисии. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред „24 часа“

„Атанас Атанасов, новото младо момче, който ми беше шеф на НСС, като бях главен секретар, ще е шеф на комисия. Това е несъразмерно. А народът ни каза: вие двамата намерете начин България да работи. Те казаха не – бой, докато дишат“, коментира Борисов.

„И си мислят, че като ни съсипят, или пък няма да успеят, може ГЕРБ да се окаже много корава партия и тогава, понеже много пъти съм минал, ще се обърна към тях – много е унизително, като дойдат после да се извиняват и да викат не бяхме прави. Пет пъти вече са го правили. Но те не разчетоха правилно нещата. Защото ГЕРБ и ПП можеха да гарантират по важните теми изключителна стабилност, бюджет, отбрана, сигурност, конституционни промени“, каза още председателят на ГЕРБ.

,,В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират“, пък отговори Борисов на въпрос дали се притеснява, че Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува.

Особено място в размислите му за държавното управление намира прокуратурата.

Според Борисов заради министър Бойко Рашков и неговите методи „само прокуратурата остана крепител на демокрацията“.

„Те не трябва да се превръщат в репресиращи. Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност това да се допуска, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко“, казва Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече