Приятели изхранват бебето на Иванчева

0

Приятели и поддръжници на Десислава Иванчева помагат финансово на бившата кметица на столичния район „Младост“ при отглеждането на новороденото й бебе. Преди месец подсъдимата за прибиране на подкуп екс управничка роди на 48-годишна възраст първородния си син Валентин-Александър, след като през пролетта зачена чрез ин-витро процедура, писа Уикенд.

Веднага след раждането си в „Майчин дом“, Иванчева побърза да благодари на финансовата си благодателка от чужбина, която според думите й е поела разходите по изкуственото й оплождане и раждането на бебето. Екс кметицата на „Младост“ е получила като подарък от свои поддръжници и бебешка количка, креватче, проходилка и десетки пакети с памперси.


Откакто е майка на новородения Валентин-Александър, Иванчева буквално всеки ден получава като дарения от свои съкварталци от „Младост“ бебешки дрешки, завивки, козметика и други неща от първа необходимост за пеленачето. Нейни приятелки пък осигуряват храната на бебето – адаптирано мляко, тъй като кърмата на Иванчева не достига за изхранването на наследника й. След като Валентин-Александър навърши годинка, той ще бъде абониран за ежедневни доставки на храна от бебешка кухня в „Младост“ от финансовите благодетели на подсъдимата екс кметица.


Десислава Иванчева е безработна и със запорирани сметки от пролетта на 2018 г., когато беше зрелищно арестувана пред Спортната палата заедно със заместничката си Биляна Петрова. В служебния автомобил на тогавашната кметица на район „Младост“ бяха открити белязани 70 000 евро, дадени като подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижено разрешително за строеж на жилищна кооперация в местността „Камбаните“. Иванчева прекара няколко месеца в ареста и бе осъдена да лежи в затвора от две съдебни инстанции. Съдебният процес срещу Иванчева обаче все още не е финално приключил, като се чака окончателното решение на Върховния касационен съд.


Останала без средства за препитание, Десислава Иванчева се издържа с пенсията от 380 лв. на майка си Любка, с която заедно обитава апартамент от 47 кв. м. в ж.к. „Младост“ 2. Въпреки, че средствата й са под абсолютния минимум, подсъдимата за прибран подкуп екс управничка признава, че е щастлива и че откакто е майка, нищо не й липсва.


„Много хора ми помагат дори и с хранителни продукти. Преди коледните празници получих куп подаръци както за бебето, така и за мен. Хора от провинцията също се свързват с мен чрез социалните мрежи, за да ме питат от какво имам нужда“, благодарна е от обществената съпричастност Десислава Иванчева. Тя е решила да покани за кръстник на детето си своята благотворителка – българка, живееща в чужбина, чието име отказва да разкрие.
В интервю пред „Уикенд“, дадено през пролетта, Десислава Иванчева разказа, че избрала бащата на бебето си по каталог. „Намерих скандинавец, висок 190 см, със светли очи и тъмни коси. Бях страшно впечатлена от големия избор на донорски сперматозоиди. Пише всичко за донорите, описани са дори физическите данни на бабата и дядото на дарителите”, разказа Иванчева. Тя сподели, че даже е замразила още два ембриона от същия мъж и ще реши до година-две дали да роди още едно дете, или да дари ембрионите на нуждаещо се семейство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече