Шоуто на Кирил Петков: Коли и охранители тичат след премиера и блокират центъра на София

0

Премиерът на България Кирил Петков стъписа по-ранобудните софиянци със сутрешната си разходка до Министерски съвет, видяха фоторепортерите на ПИК. Министър-председателят очевидно е решил да изпълни обещанието си да върви пеша до работното си място, но гледката с неговото придвижване е по-скоро смешна, отколкото вдъхновяваща. Прилича на пътуващ цирк!

Около 08.20 часа тази сутрин Петков излезе от дома си на ул. „Цар Иван Шишман“ и се отправи към сградата на Министерски съвет. На тихата уличка в центъра на София имаше разположени два екипа на НСО, които очакваха появата на премиера.

След като Петков пое към работното си място, по него неотлъчно тръгнаха пеша и трима охранители на Националната служба за охрана. Единият вървеше пред министър-председателя, като проверяваше маршрута, по-който Петков преминава. Други двама охарнители се движеха зад гърба му като негови сенки.

Моментално с появата на премиера две коли на НСО – едната, с която по принцип Петков се вози на по-дълги разстояния, и другата, с която се придвижват гардовете, също тръгнаха подир премиера и задръстиха малката централна софийска уличка.

Министър-председателят най-необезпокоявано закрачи през градинката „Кристал“ и покрай Народния театър към сградата на Министерски съвет, докато автомобилите на НСО се чудеха как да го последват. През цялото време Петков разговаряше с някого по телефона, което допълнително затрудняваше работата на охранителите му.

Сутрешните разходки на премиера от дома му до работното му място се превръщат в изпитание не само за служителите на Националната служба за охрана, отговорни за живота и здравето на Петков, но и за живеещите в района. Те са принудени да се съобразяват с автомобилите на НСО, които едвам-едвам се движат из централните софийски улички, следвайки плътно министър-председателя.

Припомняме, че въпреки обещанията да ходи пеша, Петков често използва и автомобила на НСО, за да се движи из София. Така например премиерът преди коледните празници отиде в студиото на БТВ отново с кордон от охранители и коли на Националната служба за охрана, като в района на НДК имаше и засилено полицейско присъствие заради появата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече