Турбуленция в коалицията: Ген. Атанасов дърпа ушите на Кирил Петков заради шефа на КЕВР

0

Мисля, че премиерът Петков се е объркал по отношение на КЕВР, регулаторът е независим орган и не е длъжен да се съобразява с правителството. В случая за повишаване цената на газа има предложение от Булгаргаз, което е държавно дружество и се ръководи от правителството. Така, че премиерът първо да пита шефа на Булгаргаз, защо иска увеличение. Това заяви в студиото на Нова лидерът на ДБ и шеф на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов.

Острите реплики на ген. Атанасов по адрес на министър-председателят Кирил Петков що се отнася до сагата с цената на газа, издават за ново напрежение в управляващата коалиция само месец след като правителството започна работа.

Според съпредседателя на „Демократина България“ към настоящия момент има два сектора, които трябва да бъдат наблюдавани специално от премиера – енергетиката и здравеопазването. Те периодично генерират кризи и трябва да бъдат под контрол, посочи Атанасов. Той е убеден, че е абсурдно внушението, че шефът на КЕВР Иван Иванов  участва в саботаж.

Той е много почтен човек, за това мисля, че премиерът е подведен. Познавам Иванов и съм сигурен, че е абсурдно, той да саботира държавата.

Той коментира и идеята на Слави Трифонов България да поиска от САЩ да паднат визите срещу приемането на Северна Македония в ЕС.

В геостратегически план темата за влизането на Македония в ЕС е важна за България и за Балканите, но търгуването с нашите национални интереси е недопустимо. Очевидно е, че върху България се оказва натиск, но договорите трябва да се спазват, говоря за Договора за добросъседство между двете страни. Спазването на договора няма връзка с визите за българите.  Не виждам нищо лошо в изявлението на Трифонов, това е някакъв вид ирония, посочи депутатът. 

Атанасов не подмина и избухналите скандали във Външно с назначения на агенти на ДС и изявлението на военния министър, че е срещу разполагането на нови сили на НАТО у нас.

Трудна коалиция създадохме, трябва да е ясно защо се създаде – основната и цел е да бъде отстранен Борисов от власт. Забравихме бързо схемите, по които изтичаха милиарди от джоба на българите. В този контекст скърцане ще има в коалицията. БСП по темата за ДС има друго виждане и те са защитавали тези кадри. По отношение на изказването на военния министър за НОТО, важна беше реакцията на премиера, който го сложи на място. Румен Радев не управлява вече страната със служебно правителство, има редовно. Администрацията на президента бавно трябва да се прибере в президентството. А хората на Радев, които останаха в изпълнителната власт трябва да се съобразят, че има нови реалности в   управлението на държавата, категоричен е Атанасов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече