КПКОНПИ: Не уронваме ничий престиж, действаме по закон

0

КПКОНПИ отговори на бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров след сутрешното му интервю, от което обяви, че акцията срещу него цели само да урони неговия престиж и този на президента Румен Радев. 

Вчера стана ясно, че КПКОНПИ е открила данни за корупционни престъпления при избора на изпълнители за доставка на антигенни тестове за учениците, направен от Министерството на здравеопазването по времето, когато министър бе Стойчо Кацаров, и даде материалите на прокуратурата. 

В отговор на Кацаров антикорупционната комисия днес коментира в съобщение до медиите, че не уронва престижа му, а е започнала проверка по сигнал и медийни публикации.

„На 04.01.2022 г. е публикувано прессъобщение за резултатите от нея и за изпращането на всички материали на прокуратурата. В самото съобщение за медиите никъде не е споменато името на бившия служебен министър и твърдението, че „казусът с тестовете за ученици са удобен повод за уронване на престижа и името му“ е лишено от основание“, пишат от КПКОНПИ. 

„Проверените процедури и установените нарушения нямат нищо общо с президента Румен Радев, който според бившия министър на здравеопазването е „целта на атаката“. Това твърдение на г-н Кацаров е повече от голословно и очевидно цели отклоняване на общественото внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от проверката по реда на ЗПКОНПИ и с личната отговорност на възложителя на доставките на тестове“, добавят от комисията.

Процедурите за поръчка на тестове бяха проведени в края на миналата година. Бързите тестове бяха нужни в спешен порядък за връщането на учениците в клас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече