Нинова отсече главата на Кирил Добрев заради петрол?

1

Конфликтът между Корнелия Нинова и Кирил Добрев тлее от 2019 година. Защо обаче Нинова реши точно сега да пусне гилотината над сина на покойния МВР шеф Николай Добрев?  48 часа преди Нова година, точно като по книгите.

 Задаващия се този месец партиен конгрес е една от причините.  Но той изглежда предрешен в полза на Корнелия и без подобни показни акции. „Галерия“ се добра до другата друг сериозен аргумент на Нинова, който мирише на петрол.

Новият министър на икономиката и вицепремиер надушил бързо нарастващата сила на Добрев, който отдавна има сериозен бизнес с горива. С падането на ГЕРБ обаче, империята му е нараснала значително. Кирил изтласквал досегашните титуляри, които зареждат училища, общини и всякакви държавни институции.

 Нинова се стреснала. Веднъж, че Добрев добива могъща икономическа власт, втори път, че БСП става уязвима. Обръчите около ГЕРБ и ДПС, изхвърлени от поръчките, лесно ще разкрият при кой нов ключов играч отиват потоците от петролните пари. Затова наредила бързо изключване на Добрев.

Преди време Кирил Добрев обвини Нинова, че нейни хора са завъртели поръчки за 150 милиона от обществени поръчки на ГЕРБ и обеща да направи разкрития.  Новото правителство обеща пълна прозрачност и нулева Корупция. А ГЕРБ и ДПС  лесно ще кажат – смениха  хората на Борисов и Пеевски с хората на Румен Радев. Това никак не се нрави на Корнелия, която продължава да е в открита война с президента. И ще я води, докато не изчисти от партията останалите големи играчи, минаващи за хора на Радев.  Всички ги знаят – Весела Лечева, Георги Гергов, Антон Кутев, Костадин Паскалев. Повечето от тях имат солидни бизнеси и не скриха учудването си от изключването на Добрев.

1 Коментар
  1. […] изключването от червените редици на Кирил Добрев, шефът на Младежкото обединение Николай Бериевски […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече