Костя Копейкин плаши с „бял автобус“ шефа на НС

0

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ обеща нов „бял автобус“ за председателя на парламента Никола Минчев на протеста на партията му в сряда.

Нека видим как ще ни спрат, когато решим да влизаме на работа в парламента без зелен сертификат, ние сме против тази насилствена ваксинация, ще стане интересно, каза Костадин Костадинов, като обеща „бял автобус“ за председателя Никола Минчев, който изрази мнение, че протестът на „Възраждане“ трябва да е законен.

Кирил Петков отговори на Костадин Костадинов от „Възраждане“ кога ще бъде премахнат зеленият сертификат. „Няма да налагаме задължително ваксинация, но тя е основополагаща за преодоляване на кризата“, каза Петков, защото не искал да отброява жертвите на COVID-19 като премиер. Зеленият сертификат щял да е ненужен, когато се реализира масовата ваксинация. Вече дневно се ваксинирали по около 30 000 души на ден, писа ПИК.

„Бил съм на протеста и при белия автобус, бил съм на протестите срещу ГЕРБ, не съм против протестите и не ме е страх, но събирането на много хора е предпоставка за разпространяване на заразата“, каза Кирил Петков.

В нощта на 23 юли 2013 година блокираните депутати в 40-ия ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски се опитаха да напуснат Народното събрание през задния вход. Стигна се до сериозни сблъсъци между протестиращи и полиция. Наказани и до днес няма. 

Десетки полицаи с маски, палки, щитове, изблъскваха протестиращите при парламента, за да изведат блокираните часове наред вътре министри и депутати.

Недоволството на гражданите бе в кулминацията си. В продължение на повече от час и половина белият автобус, чиито стъкла бяха изпочупени, правеше злополучни опити да пробие кордона. 

Протестиращи насядаха по земята, за да спрат автобуса. И той беше принуден да върне ВИП пасажерите си обратно в парламента. Някои от тях са там и до днес. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече