Наркобос подкрепи протеста на „Възраждане”

0

Наркобос подкрепи протеста на „Възраждане” срещу „медицинския фашизъм” на зеления сертификат, алармира източник на Lupa.bg от бунта в центъра на София.

Сред „възрожденците”, дошли да крещят срещу властта и лисващия коронавирус бе забелязан емблематичния наркотрафикант Венцислав Ангелов – Чикагото, който дори пусна живо предаване във фейсбук (виж видеото, б.ред.)

Венци Чикагото бе върнат от Германия и натикан директно в кауша

Разбойникът с няколко присъди за търговия с дрога последно бе забелязан в ромското гето на Варна около парламентарните избори, когато уговаряше циганите да не се ваксинират, защото ще им влеят ензими, които ще ги превърнат в шимпанзета…

В 7 юни 2019-а стана ясно, че 53-годишният Венцислав Ангелов – Чикагото напуска предсрочно затвора в Белене и отново става свободен човек.

Това решение взе Окръжният съд в Плевен след молба на Ангелов да бъде освободен. Оказва се, че осъденият за наркотици известен русенски крими герой всъщност се е влачил по съдилища и съдебни инстанции повeчe време, отколкото реално е изтърпявал присъдата си.

Той бе осъден на 9 юли 2014 година в Русе на 6 години затвор за трафик на дрога, но в края на септември 2015 година Върховният касационен съд намали наказанието му на 3 години и половина.

Докато системата се задвижи и потърси Ангелов, за да го вкара в затвора, той забегна зад граница и се укрива от правосъдието 3 години – до юни 2018 година. Тогава бе открит в германския град Лименщайн и директно пратен зад решетките в Белене.

Година по-късно Чикагото отново излетя на свободата, тъй като по сметките на съда фактически е изтърпял 2 година и 3 месеца затвор като се вземат под внимание задържанията му в ареста, работата, която е полагал, и реалният му престой в килия. Неизлежаният му остатък бе 1 година и 2 месеца.

От протокола на съдебното заседание в Плевен става ясно, че Чикагото е примерен, дисциплиниран и работлив затворник. Посочва се, че активно е участвал в ремонта на столовата, на спортната зала, водил курс за промяна на криминалните нагласи, участвал в беседа как правилно да изразходваме финансовите си средства.

Освен това бил активен в спорта – и като организатор, и като участник. По тази причина преминал от строг на общ режим в затвора.

Взел дейно участие в построяването на оранжерия към затвора, а трудът, дисциплината и коректното му отношение към останалите затворници и администрацията показвали, че се поправял и това е основанието да бъде предложен за условно предсрочно освобождаване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече