Рашков спира автобусите на „Възраждане“ за протеста

0

От „Възраждане“ се оплакаха, че полицията спора автобусите им с граждани и симпатизанти, които пътуват към София за протеста срещу здравните мерки и зеления сертификат. Протестът е планиран за 12.00 пред сградата на Народното събрание.

Това се е случило на няколко пъти, като за първи път е станало на излизане от Варна.

От „Възраждане“ поясняват, че протестиращите  са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите  първоначално дават положителни проби за бензодиазепам. Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единият шофьор е отрицателен. В резултат гражданите настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори. Полицаите обаче нямат достатъчно тестове и се налага гражданите да чакат повече от час. След като тестовете са доставени, резултатите показват, че и пробите на останалите трима шофьори са отрицателни.Така всички са тръгнали към София.

Това обаче се повтаря. По-късно от варненската организация на формацията пуснаха ново видео и съобщиха, че автобусите им отново са спрени от полицията за същата проверка и във Велико Търново.

„Очевидно и настоящата власт ползва методите на предишната. Всеки от нас е време да се запита: Къде е промяната?“, посочват от „Възраждане“.  Темата коментира във фейсбук и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му явно промяната е спряла и на власт са се върнали ГЕРБ и ВМРО.

Самият Костадинов няма да може да присъства на протеста, защото е под карантина след заседанието на КСНС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече